Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

EviGeslacht

Meisje

Populariteit van de naam Evi

In 2022 kregen 466 meisjes deze naam.

De naam Evi komt nog niet zo lang voor in Nederland. Pas sinds de jaren '80 komt de naam vaker voor, hoewel Evi sinds kort heel populair is onder kersverse ouders. In 2016 verscheen de naam zelfs in de top-10 van meest gegeven meisjesnamen. In 2020 viel Evi weer buiten de top-10, maar de naam staat nog altijd in de top-20, samen met namen als Zoë, Anna, Liv en Sara.

Populariteit in het buitenland

Nergens is de naam Evi populairder dan in Nederland. Wel komt de naam regelmatig voor in België, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. De schrijfwijze Evy komt vaker voor in Zweden en Noorwegen, terwijl de variant Evie steeds populairder wordt in de Verenigde Staten.

Herkomst van de naam Evi

Hebreeuws, Nederlands, Populair

Betekenis van de naam Evi

De leven gevende of de moeder van alle levenden

Wetenswaardigheden over de naam Evi

Evi is de Nederlandse variant op de Hebreeuwse naam Eva, met 'de leven gevende' als betekenis. Volgens de Bijbel is Eva de eerste vrouw op aarde, rechtstreeks door God gemaakt uit een rib van Adam, de eerste man.

Weetjes

Er zijn weinig bekende historische figuren met de naam Evi. De naam is namelijk pas in de afgelopen eeuw ontstaan. Een beroemdheid met de naam Evi is de Belgische presentatrice, schrijver en zangeres Evi Hanssen.

Namen die lijken op Evi

Eva Levi Eve Revi

Inspiratie

Saar Zoë Sara Anna Liv Luna Lotte Milou
Redactioneel – Offer- Zonnebrand

Zonnebrand kids

Zonnemelk SPF 50+ voor kinderen
Shop nu