Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

MiloGeslacht

Jongen

Populariteit van de naam Milo

Deze naam werd in 2022 aan 179 jongens gegeven.

In 1958 is de naam Milo voor het eerst geregistreerd in Nederland: vanaf dan groeit de populariteit van de naam gestaag. Al is Milo vanaf de 00's pas écht in trek. Tegenwoordig staat de naam Milo in de top 150 van de populaire namenlijst van de SVB.

Populariteit van de naam Milo in het buitenland

In andere landen is Milo ook een geliefde naam. Zo kwam de naam voor de 00's nauwelijks voor in de Verenigde Staten, maar in de afgelopen jaren is Milo uitgegroeid tot een populaire naam. Dit zou te maken kunnen hebben met Milo Ventimiglia, een Amerikaanse acteur. Ook in het Verenigd Koninkrijk is Milo behoorlijk in trek: de naam stond in 2020 op de 80ste plek en schoof ten opzichte van het jaar daarvoor 28 plekken naar boven. Daarmee is Milo, samen met Otis, de grootste stijger in de populaire namenlijst van het Verenigd Koninkrijk.

Herkomst van de naam Milo

Engels, Grieks

Betekenis van de naam Milo

Soldaat, zacht, vriendelijk, genadig

Wetenswaardigheden over de naam Milo

Er zijn meerdere verklaringen voor de herkomst van de naam Milo. Zo zou het een vorm van de Engelse naam Miles zijn, dat 'soldaat' betekent in het Latijn. Het is ook mogelijk dat Milo is afgeleid van het Griekse haimulus, met 'zacht' of 'vriendelijk' als betekenis. Nog een mogelijkheid is dat Milo is afgeleid van het Slavische woord milu, met 'genadig' als betekenis.

Leuk weetje over de naam Milo

Vanaf 2020 wordt de naam Milo ook steeds vaker aan meisjes gegeven.

Namen die lijken op Milo

Milan Miles Milton Tilo Myron

Inspiratie

Alexander Jasper Max Thomas Tim
Redactioneel – Offer- Schoenen

Schoenen

Dutchy kinder gymschoenen
Shop nu