Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
uitnodiging kinderfeestje

Uitnodigingen maken voor een kinderfeestje

Binnenkort groot feest omdat je kind kaarsjes uit mag blazen? De voorpret begint al bij het maken van de uitnodigingen voor het kinderfeestje.

Advertentie

Uitnodigingen maken

Op welke dag geef je het feestje? Hoeveel kinderen nodig je uit? Check! Bij het organiseren van een kinderfeestje komt veel kijken. Maar voordat de fuif begint, moeten de uitnodigingen de deur uit. Ga je zelf met lijm en papier aan de slag of bestel je online een paar leuke kaartjes? Hieronder inspiratie om je op weg te helpen.

Kinderfeestje met thema

Organiseer je een themafeestje, dan hoef je ook niet na lang na te denken over het kaartje. Die maak je natuurlijk geheel in dezelfde stijl. Voor een prinsessenfeest kun je bijvoorbeeld uitnodigingen maken in de vorm van een kasteel, spiegeltje, een baljurk of een koets. Of gebruik een afbeelding van een (bekende) prinses, zoals Elsa uit Frozen. Ook leuk is om van de tekst een kort sprookje te maken: ‘Er was eens een prinses die 5 jaar werd. Van de koning en koningin mag zij daarom een feestje geven.’

Geef je een ridderfeest? Dan zijn uitnodigingen in de vorm van een schild, paard, kasteel(toren), schatkist of ridder leuk. Je kunt ook een ‘oude’ brief maken (met koffie en een verbrande rand), met mooie handgeschreven letters

Geen papier

Bij een uitnodiging hoef je niet per se aan papier te denken, ook een uitnodiging in een andere vorm is leuk. Denk bijvoorbeeld aan een ballon met daarin confetti en een klein kaartje met informatie over het feestje. Om de uitnodiging te lezen, moeten de uitgenodigde kinderen eerst de ballon leegprikken. Meteen feest!

Advertentie

Kleurplaat

Koppel aan de uitnodiging meteen een wedstrijd of spelletje. Maak bijvoorbeeld een kleurplaat als uitnodiging. Laat vervolgens de ontvangers de ingekleurde tekening meenemen en verloot een leuke prijs voor de mooiste tekening.

Superhelden

Zit je kind in de dino-fase, is prinses Elsa uit Frozen het einde of kan hij niet genoeg krijgen van de Minions? Maak kaartjes van de superheld waar je kind dol op is, zodat je samen gezellig de uitnodigingen kunt maken. In deze video wordt uitgelegd hoe je een mooie Batman-kaart maakt.

Online uitnodigingen maken

Op internet zijn de mogelijkheden eindeloos om een kaartje te ontwerpen. Zo vind je op Albelli allerlei leuke uitnodigingskaarten voor een verjaardagsfeestje die je helemaal naar eigen wens kunt vormgeven. Zo kun je een eigen foto uploaden, de tekst veranderen, andere kleuren kiezen en noem maar op.

Redactioneel – Offer – kindertablet

Kindertablet

Met ouderlijk toezicht
Bekijk hier