Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Baargoud: 6x mooie dingen om te geven (of krijgen!) na de bevalling

Anders dan in bijvoorbeeld Amerika of Engeland is het in Nederland niet heel gebruikelijk: het geven van ‘baargoud’ (ook wel werpgoud genoemd) of een ander 'push present' na de bevalling. Maar omdat elke kersverse moeder sowieso een cadeau verdient, hebben we 6 mooie suggesties op een rijtje gezet.

 1. Sieraad

  Welke vrouw maak je niet blij met een mooi sieraad als symbool voor de geboorte van je kind. De mogelijkheden zijn eindeloos: voor je eerste kind een ketting, voor je tweede kind bijpassende oorbellen, voor de derde een armband. Je snapt de bedoeling!

  TIP! Ook online kun je prachtige sieraden kopen

 2. Met naam of initialen

  Nog leuker is het om zo’n sieraad te personaliseren. Denk aan de kettinkjes met initialen van Minitials, die bedacht zijn door twee jonge moeders. Ook de armbanden met slagletters of kralenarmbanden van VanSaar zijn geweldig voor stoere moeders.

 3. Ode aan de moedermelk

  De ultieme herinnering aan de lange, gebroken nachten is een moedermelksieraad. Deze ambachtelijk gemaakte sieraden van Moedersmooiste Sieraden zijn uiteraard volledig uniek.

 4. Geboortesteen

  Geboortestenen zijn edelstenen die horen bij de maand waarin je kind is geboren. Deze stenen zouden ‘speciale krachten’ met zich meebrengen. Je kunt de steen natuurlijk ook mooi verwerken in een sieraad.

  Lees ook: Welke geboortesteen past bij jouw kind en brengt geluk?

 5. Designer tas

  Droom jij al jaren van een ‘it-bag’? Dan is dit wellicht je kans, in Engeland is een mooie designer tas namelijk ook een gebruikelijk cadeau om bij de geboorte van je kind te krijgen.

  TIP! Een mooie designertas vind je hier.

 6. Verwenweekend

  Na 9 maanden zwangerschapskwaaltjes, het op de wereld zetten van een kind én een kraamperiode vol gebroken nachten, is een verwenweekend misschien wel hét ultieme cadeau. Heerlijk om de verlofperiode mee af te sluiten. Misschien ziet ze een heel weekend zonder baby nog niet zitten. Dan is een dagje sauna of een wellnessbehandeling een mooi alternatief. Even helemaal bijkomen, tijd voor jezelf of elkaar nemen en opladen voor de volgende periode!

Lees ook: 11 x de fijnste momenten na de bevalling