Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Inrichten kinderkamer

Binnenkijker: ‘Een donkere kamer voor zo'n jong kind?'

Nienke (33, fotograaf) en Onne (34, muzikant en producer) hebben twee zonen: Loïc Lewis (3) en Owen Olivier (4 maanden). Ze wonen in een dertiger jaren huis dichtbij het Wilhelminapark in Utrecht. Je kunt Nienke volgen op Instagram via @nienkevandenderenfotografie.

Advertentie

Hipsterwijk

‘Het sfeertje dat je in de Londense hipsterwijk East End ziet, dat was wat ik wilde voor de peuterkamer van Loïc. Vroeger kwam ik daar veel met mijn zus voor ons mode­blog, om mensen te spotten en fotograferen.

Het was er altijd zo fijn; er zaten zo veel leuke koffietentjes en winkeltjes met die vintage, stoere muzikantensfeer. Veel donkere kleuren, donker hout, een tikje Scandinavisch waardoor het toch wat fris is en natuurlijk vintage.

Echt anders

Toen Owen geboren werd, kreeg hij de babykamer van Loïc en verhuisde Loïc naar ons ‘kantoor’. Ik zocht iets wat ik nog niet gezien had, echt even iets anders. Het vloerkleed dat ik ooit kocht voor in Onnes muziek­studio, was het uitgangspunt. Ik koos er een kleur blauw bij uit voor op de muren. Een behoorlijk contrast met de babykamer van Loïc, die juist heel wit was.

Advertentie

Ik kreeg dan ook best veel commentaar, zo van: zou je dat nou wel doen, zo’n donkere kamer voor zo’n jong kind? Toch zette ik mijn plan door, omdat ik wist dat wat ik in mijn hoofd had echt tof zou worden.

Kleed (Urban Outfitters) bed (Woodies) bedhemel (Konges Sløjd) dekbedovertrek (La Redoute) bruine deken (Karwei) kusse, kwasten en octupus (H&M home) walvis (Sebra) wereldkaart (Rose in april) slinger (Numero 74) wandhaken (H&M home)

In zijn element

De prentjes die ik jaren ge­leden tijdens een shoot in Stockholm kocht voor als ik ooit een zoon zou krijgen, kon ik nu ook eindelijk ophangen. En de gitaar die ik jaren geleden scoorde bij de IJhallen en die sindsdien in de kast had gelegen, vond ook een mooie plek in de kamer.

Het leuke is dat Loïc er meteen helemaal mee in zijn element was. Hij kijkt veel filmpjes op YouTube waarin zijn vader muziek maakt, en dat doet hij dan na. Hij wilde ook per se een band aan zijn gitaar. En een pedaal met snoer naar de gitaar zoals echte gitaristen dat hebben. En op een kleedje staan, voor hem ziet de ultieme muzikant er zo uit. De kamer past hem dus goed en is ook precies geworden zoals ik voor ogen had. De knuffels zorgen er dan weer voor dat het kinderlijk blijft.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Nienke van Denderen. Styling: Nienke van Denderen

Advertentie
Redactioneel – Offer – Zwangerschapskalender

Ben jij al klaar voor de komst van je baby?

Van ledikantje tot babyfoon
Shop nu