Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kleurrijke kamer

Binnenkijker: 'Ik word verliefd op items en combineer die tot een gezellige, kleurrijke chaos'

Alexis (31, thuisblijfmoeder) en Benjamin (32, videograaf en editor) hebben twee kinderen: Elijah (3) en Jools (1,5). Ze wonen op de tweede verdieping van een oud herenhuis aan de rand van het centrum van Utrecht. Je kunt Alexis volgen op Instagram, via pics.by.akosua

Advertentie

Klein maar fijn

‘Als je bij ons binnenkomt, zie je meteen hoe wij als mens zijn: kleurrijk, vrolijk en een tikje chaotisch. Daar voel ik me bij thuis. Ook in de kinderkamer zie je dat terug: overal hangt iets, staat iets of is iets te zien.

Toen ik zwanger was van Elijah, hebben we schuifdeuren tussen de serre en woonkamer laten maken omdat we geen babykamer hadden. Dit bleek de ideale oplossing voor dat ruimtegebrek.

Toen de tweede kwam, hadden we nog steeds geen extra ruimte en dus kwam Jools bij Elijah op de kamer. Het is wel wat krap, maar alles wat ze nu nodig hebben past en ze vinden het geweldig samen.

Mag gezien worden

Ik heb wel bewust de speelhoek in de woonkamer gemaakt en niet in de slaapkamer, ik denk dat er anders vooral veel gekeet wordt. Eigenlijk vind ik die kinderhoek in de woonkamer juist wel tof. Al die mooie boekjes en dat houten speelgoed mogen gezien worden en nodigen uit tot spelen.

Advertentie

Elke dag opruimen vind ik wat minder, maar dat maak ik leuk voor mezelf door het elke keer weer mooi neer te zetten. Heb ik er als ik later op de bank zit weer plezier van.

Vrolijke mix

Ik zou mijn stijl omschrijven als eclectisch. Het is eigenlijk van alles wat: printjes, materialen, kleuren, vintage, maar ook mijn Afrikaanse roots herken je erin terug. Vooral aan de muren is die mix te zien.

De kinderen hebben beide boven hun bed een wand met leuke spulletjes erop en eraan, en boven de groene velvet bank heb ik een ‘volwassen’ muur vol spullen. Gelukkig zijn de muren van dit huis heel hoog zodat ik lekker kan losgaan.

peuterbed (Yumi baby Holland) dekbedovertrek (petit sheets) geel kussen (mamcrame punch studio) luipaard (Oyoy living design) groen kussen (Play at Slaep) vloerkleed (Wehkamp) rode mand (H&M home) poster dieren (Dieter Braun) wandkleed rups (Oyoy living design) messing haken (Sissy-Boy) letters stay wild (Jebbe-jebba) rotan wandrek (Kidsdepot) giraffenkop (Doing goods) leeuwenkop (Fiona Walker) olifantenkop (Sew heart felt) kleding (Mini rodini) overig (onbekend)

Meer ruimte

Volgend jaar gaan we verhuizen en krijgen we meer ruimte. Ik heb er nu al zin in. Vooral ook omdat we niet ver hoeven, we blijven in dit pand. Het pand is van mijn pleegmoeder, die er ook woont en door inpandig te ruilen, krijgen we een veel groter huis. Superfijn, want ik vind dit een toplocatie en met de huidige woningmarkt zou ik niet graag een ander huis kopen.

Advertentie

Inspiratie haal ik vooral uit mijn hoofd. Ik kopieer niets een-op-een, maar kijk wel veel op Instagram en Pinterest. Ik hou ook niet van één specifieke stijl, maar word verliefd op items en die combineer ik dan tot deze gezellige, kleurrijke chaos.’

rotan kast (Xenos) lamp (Georges) tafelkleed (doing goods) verzorgingsproducten (Naif) knopjes op keukenkastjes (À la) jurk Alexis (Asos) gilet (my first vintage) hoed (old habits die hard) flared legging Jools (Stieglitz) overig (onbekend)

Shop de stijl:

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Kim Krijnen. Styling: Paula Schouten

Commercieel – Prenatal – Offer – Prénatal Kinderwagen

Onderweg met je kleintje

Laat je verrassen door de Prénatal kinderwagen!
Shop nu