Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Sinterklaas dobbelstenen kinderhandjes kinderen
door

Dobbelen op sinterklaasavond: leuk voor groot én klein (en dit zijn de regels)

Sinterklaas is weer in het land! Dat betekent twee dingen: gezelligheid én cadeautjes. Je kunt er voor kiezen om gezellig bij elkaar te gaan zitten en de pakjes uit te delen, maar je kunt ook een leuke twist aan je Sinterklaasavond geven. Organiseer een avondje dobbelen en ga de strijd aan. Superleuk als je oudere kinderen hebt of het gewoon eens anders aan wilt pakken. Wij hebben de spelregels voor het Sinterklaas dobbelspel op een rijtje gezet. Uitprinten en spelen maar!

Advertentie

Sinterklaas dobbelspel 2021
Dit heb je nodig om het Sinterklaas dobbelspel te spelen:

Dobbelspel volwassenen

Bij dit spel is het de bedoeling dat iedereen cadeautjes koopt. Spreek hiervoor onderling met elkaar af hoeveel de cadeaus mogen kosten, da’s wel zo eerlijk. Tijdens de pakjesavond leg je alle cadeaus bij elkaar en kan het spel starten. Je speelt het dobbelspel in twee rondes. Tijdens de eerste ronde worden de cadeaus verdeeld, geruild, doorgegeven of misschien zelfs afgepakt. Elke zet in dit spel wordt bepaald door de cijfers op de dobbelstenen. In de tweede ronde spreek je de speeltijd af. Zet de timer en dobbel verder totdat de wekker afgaat. Hoor je het alarm afgaan? Dan is het spel afgelopen en zijn de cadeaus die jij vast hebt van jou.

Zin om met Sinterklaasvond lekker te dobbelen? Download hier de spelregels, print ze uit schaf hier alvast een paar dobbelstenen aan.

Sinterklaasspel cadeautjes voor volwassenen

Hartstikke leuk zo’n sinterklaasspel, maar om welke cadeautjes wordt er echt gestreden? Wij geven een aantal leuke cadeautips.

Cadeautjes tot 5 euro

Cadeautjes tot 10 euro

Dobbelspel kinderen

Natuurlijk kun je ook gezellig dobbelen met kinderen. De regels kunnen hetzelfde blijven als voor volwassenen. Wel is het handig om een tijd of vast aantal gooien te bedenken en een wekker te zetten. Als het spel te lang duurt, kunnen kinderen de aandacht verliezen. Tip: vergeet niet uit te leggen dat jouw kind zich niet al te erg moet hechten aan de cadeaus. Het kan zomaar zo zijn dat een ander hiermee vandoor gaat. Om de ergste teleurstelling te voorkomen kun je aan het einde van het spel wel een ruilronde organiseren. Zo gaat iedereen blij naar huis.

Advertentie

Sinterklaasspel cadeautjes voor kinderen

Gaat jouw kind dobbelen voor knutselspeelgoed of wordt jouw kind juist blij van een setje dino’s? Bekijk hier een aantal toffe cadeautips voor kinderen.

Cadeautjes tot 5 euro

Cadeautjes tot 10 euro

Beeld: GettyImages 

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu