Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Het leukste houten speelgoed voor je kind

Heeft jouw kind al iets van hout om mee te spelen? Houten speelgoed heeft veel voordelen. Het is duurzaam, het gaat niet snel stuk en het blijft vaak lang mooi. Daarom is het ideaal om te kopen en cadeau te krijgen.

Advertentie

Houten speelgoed = spelend leren

Blokken en vormstoven zijn vaak gemaakt van hout en ideaal om spelenderwijs mee te leren (en te gooien). Denk aan leren tellen, stapelen en het ontdekken van verschillende vormen. Houten speelgoed vraagt wat ‘werk’ van het kind, want je kunt niet op een knop drukken waardoor er van alles gebeurt. Kinderen zullen zelf moeten duwen, trekken en bewegen. Dat zorgt voor een actieve geest, en het is de aanzet om echt te spelen.

Voertuigen

Auto’s, vrachtwagens, motoren, treinen… ze staan garant voor eindeloos speelplezier. Omdat er geen kleine onderdelen aan zijn bevestigd, is dit houten speelgoed ook nog eens veilig en omdat het van hardhout is kan het tegen een stootje. Ook is hout een natuurlijk materiaal. Er worden dus geen kunststoffen aan toegevoegd die giftig kunnen zijn.

Schommelstoelen, hobbelpaarden en loopfietsen

Een schommelstoel, hobbelpaard of loopfiets is even een uitgave, maar wel eentje waar je maar zelden spijt van krijgt. Houten speelgoed blijft lang mooi, dus ook een eventueel tweede, derde of vierde kind kan er weer plezier van hebben. Soms gaat het zelfs generaties lang mee. Het is heel geschikt voor kinderen van 1 -2 jaar: op die leeftijd willen ze de wereld ontdekken en alles uitproberen. Laat ze lekker hun gang gaan in een veilig omgeving. Loopkarretjes zijn ideaal voor kinderen die net leren lopen. Voor kinderen die al kunnen lopen, zijn loopfietsen ideaal.

Puzzelen maar

Een houten puzzel is een superleuk verjaardagscadeau voor een eenjarige. Perfect om de fijne motoriek en oog-handcoördinatie te ontwikkelen. Je hebt ze met nopjes (iets makkelijker) en zonder.

Advertentie

Dieren

Houten dieren zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook mooi om de babykamer mee te stylen. Zo kun je bijvoorbeeld het konijn aan een mooi leren koordje ophangen. En de houten pinguïn misstaat niet op de boekenplank.

Gewoon leuk

Van sommige houten items kun je zelfs als volwassene heel hebberig worden. Neem bijvoorbeeld dit koffiezetapparaat of deze gereedschapsset. Te leuk!

Muziekinstrumenten

Muziek maken is goed voor de ontwikkeling. Het bevordert bijvoorbeeld de creativiteit en het is een manier om emoties te uiten.

Korting met de Ouders van Nu Voordeelpas

Wist je dat je met de Ouders van Nu Voordeelpas het hele jaar door korting krijgt bij de leukste webshops? Zo krijg je niet alleen korting op kinderkleding en kinderkamer accessoires maar ook op houten speelgoed. Ook profiteren van korting op houten speelgoed? Vraag dan de Ouders van Nu Voordeelpas aan voor slechts € 14,95 per jaar.

Advertentie
Redactioneel – Offer – Spelen en ontdekken

Spelen en ontdekken

Het allerleukste peuterspeelgoed
Bekijk hier