Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Veel ouders hebben spijt van babynaam

Een naam kiezen voor je kind. Een leuke, maar ook lastige opgave. Zo moet je beide de naam mooi vinden en daarna ook zeker weten dat je er jaren later nog blij mee bent. In Groot-Brittannië geeft een op de vijf ouders toe spijt te hebben van hun keuze.

Advertentie

Opvallend is dat Britse ouders vooral spijt hebben van het kiezen van een trendy naam, zo blijkt uit onderzoek van Mumsnet. Achteraf hadden ouders hun kind liever niet Charlotte, Amelia, Anne, Daniel, Jacob, James of Thomas genoemd. Dit zijn namen die in Groot-Brittannië op dit moment heel populair zijn.

Waarom spijt?

De belangrijkste reden waarom ouders spijt krijgen van de naam is omdat de naam te vaak voorkomt. 25% van de ouders had daarom achteraf liever een minder trendy naam gekozen. 20% geeft aan dat de naam gewoon niet goed voelt en dat de naam ‘erdoorheen gedrukt’ is door de partner. Nog een paar redenen:

  • het kind of andere hebben moeite met de uitspraak en spelling (11%)
  • de naam is niet onderscheidend genoeg (11%)
  • de naam past achteraf gezien niet bij de persoonlijkheid van het kind (10%)
  • de afkorting die vriendjes gebruiken is niet mooi (6%)
  • het beeld van de naam is na de geboorte veranderd (3%)
  • een beroemdheid heeft dezelfde naam gekozen (1%)

Wanneer spijt

De meeste ouders (32%) kregen 6 weken na de geboorte spijt en 23% toen het kind voor het eerst naar school ging. Maar ook al eerder balen ouders van hun keuze. Zo wist 12% het altijd al dat het een verkeerde keuze was. 3% wist het op het moment dat het kind geboren was en 8% een paar dagen na de geboorte.

KIJK OOK: Hoe kies je een geschikte babynaam?

Advertentie

MEER LEZEN?

Inspiratie voor een geboortekaartje

Op geboortekaartje.nl, door de makers van Poobies, vind je de leukste geboortekaartjes. Bestel een kant-en-klaar kaartje (gratis proefdruk) of ontwerp zelf je eigen kaart.

Bron – Libelle.nl / Mumsnet – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Maaltijd in een handomdraai

Maaltijd in een handomdraai

De beste baby foodprocessors
Shop nu