Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

20 mooie babynamen die passen bij het sterrenbeeld Maagd

Ben je uitgerekend tussen 23 augustus en 22 september en twijfel je nog over de naam? Misschien staat de perfecte naam dan wel in de sterren. Als je in die periode bevalt, is het sterrenbeeld van jouw baby Maagd. En deze namen passen perfect bij een Maagd-kind.

Maagden staan erom bekend stil, rustig en soms wat verlegen te zijn. Ook is een Maagd-kind heel behulpzaam, nauwkeurig en is een geheim altijd veilig bij hem. Er zijn dan ook veel namen die zeer geschikt zijn voor een Maagd-baby. Van namen met een mythologische oorsprong tot namen die doen denken aan de typische eigenschappen van de Maagd.

Advertentie

Lees ook: Sterrenbeeld Maagd: eigenschappen van je kind

Jongensnamen

 1. Ezra

  Is er een Maagd-baby opkomst? Dan is de kans groot dat je kind je graag helpt met allerlei klusjes. Ezra is Hebreeuws voor ‘de helper’. Een naam die hem op het lijf is geschreven.

 2. Hugo

  Maagden zijn vaak leergierig en nieuwsgierig. De naam Hugo past hier goed bij: deze naam betekent ‘de denker’.

 3. Tip! Mooie posters met het sterrenbeeld van jouw kind vind je hier

 4. Lance

  Ook deze naam past goed bij het sterrenbeeld Maagd, het betekent namelijk ‘hij die dient’.

 5. George

  Een klassieke naam die in Engelstalige landen weer flink in opmars is. De naam betekent ‘boer’ en past daarom perfect bij de ijverige en hardwerkende Maagd.

 6. Benjamin

  Met de Benjamin wordt de jongste uit het gezin aangeduid, maar Benjamin betekent ook ‘rechterhand’. En aangezien Maagden uitstekende hulpen zijn, kan deze naam goed bij jullie jongen passen.

 7. Paul

  Paul is een voornaam die stamt van het Latijnse Paulus en betekent ‘klein’ of ‘bescheiden’. De naam past daarmee goed bij het karakter van een Maagd-kind.

 8. Tobias

  Tobias is een Griekse en Latijnse vorm van de Hebreeuwse naam Tobia en betekent ‘God is goed’. Deze betekenis past goed bij het zachte karakter van een een Maagd-kind.

 9. Mason

  Mason is een Engelse achternaam met de betekenis ‘metselaar’. Misschien het toekomstige beroep van jouw hardwerkende en perfectionistische Maagd?

 10. Stuart

  Maagden zijn heel betrouwbaar en verantwoordelijk. Daar past de Engelse jongensnaam Stuart, ‘bewaarder van het verblijf’ betekent, mooi bij.

Lees ook: Babynamen die perfect passen bij het sterrenbeeld van je kind

Meisjesnamen

 1. Daphne

  Dit is de Griekse vertaling van het symbool van het sterrenbeeld Maagd.

 2. Paige

  In het oud-Frans betekent deze naam ‘jonge dienaar’. Een echte naam voor een Maagd: Maagden zijn graag nuttig bezig.

 3. Melina

  Deze naam past goed bij een kind met een zacht karakter. Maagd-kinderen staan niet altijd stevig in hun schoenen en hebben veel liefde en knuffels van hun ouders nodig.

 4. Leala

  Naast dat deze naam mooi klinkt, heeft het ook nog een mooie betekenis. Leala betekent ‘de loyale’.

 5. Susannah

  De naam Susannah betekent pure lelie. Deze betekenis past goed bij het zachte karakter van een Maagd-kind.

 6. Rhea

  Rhea is een mooie en elegante naam van Griekse oorsprong. Rhea staat bekend als de godin van de aarde en vruchtbaarheid. Omdat Maagd een aardeteken is, is dat heel passend.

 7. Agnes

  Een typische naam voor een Maagd-kind is Agnes, een meisjesnaam van Griekse oorsprong die ‘puur’ en ‘heilig’ betekent.

 8. Hazel

  Maagden zijn heel leergierig, dus het zou zomaar kunnen dat jullie kind later een leidinggevende functie krijgt. Daar past deze Engelse meisjesnaam goed bij. Hazel betekent ‘bevelhebber’.

 9. Lilian

  Lilian stamt af van het Latijnse woord ‘iilium’ dat ‘lelie’ betekent. De lelie is het symbool van de zuiverheid en daardoor perfect voor een Maagd.

Bron: PureWow  Baby Gaga Beeld: Shutterstock