Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 

Luieremmer kopen: hier moet je op letten

In het eerste jaar gebruikt je baby gemiddeld zeven luiers per dag. Geen zin om na iedere keer verschonen richting vuilnisbak te moeten? Koop dan een luieremmer. Hierin bewaar je de luiers geurloos voordat je ze buiten weggooit. Met deze tips vind je de beste luieremmer.

Advertentie

Waarom een luieremmer kopen?

Een luieremmer is geen bittere noodzaak, maar wel erg handig. Zéker ’s nachts! Dan heb je echt geen zin om in je pyjama naar buiten te moeten om een vieze luier weg te gooien. De volle luier laten liggen tot de volgende morgen of in een normale afvalemmer gooien is eigenlijk geen optie, zeker niet als je baby heeft gepoept. De geur zal de volgende dag overal te ruiken zijn. Met een luieremmer heb je een handige en geurloze plek om de vieze luiers tijdelijk te bewaren. Deze emmer is namelijk zo ontworpen dat vieze geurtjes in de emmer blijven. Ook bij het open- en dichtdoen van de emmer.

Lees ook: De beste luieremmers van 2022: dit is onze top-5

Luieremmer met navulcassette

De belangrijkste eigenschap van een luieremmer is geurbestrijding. Dat kan op twee manieren: met navulcassettes of via een luchtdichte deksel. Deze luieremmers met een navulcassette verpakken iedere luier apart en werken meestal met een doordraaisysteem. Je gooit een vieze luier in de emmer en draait vervolgens aan een hendel, waardoor de luier in een zakje terechtkomt. Het grote voordeel van dit type luieremmer is dat alle luiers apart en luchtdicht worden afgesloten in een zakje, waardoor er geen vieze geur meer kan vrijkomen. Ook worden de luiers samengedrukt en compact opgeborgen, zodat de luieremmer minder snel vol raakt. Het nadeel van een luieremmer met cassette is dat je steeds nieuwe zakjes moet kopen.

Afsluitbare luieremmer

Een afsluitbare luieremmer lijkt op een gewone vuilnisemmer, maar dan met een speciale luchtdichte deksel, om verspreiding van geur tegen te gaan. Het grote voordeel van een afsluitbare luieremmer is dat je niet steeds nieuwe navulcassettes hoeft te kopen. In de meeste afsluitbare luieremmers kun je een normale vuilniszak stoppen en dat scheelt aardig in de kosten. Verder zijn luieremmers met een luchtdicht afsluitsysteem vaak makkelijker schoon te maken dan een luieremmer met cassette.  Een nadeel van een afsluitbare luieremmer kan zijn dat er een vieze geur vrijkomt bij het legen van de luieremmer.

Populaire luchtdichte luieremmers waarin gewone pedaalemmerzakken passen, zijn:

Advertentie
 • Diaper Champ
  Verkrijgbaar in drie maten. Heb je een tweeling? Dan is de medium maat erg handig. Hierin passen bijna vijftig luiers.
 • We too luieremmer
  Dankzij de gladde afwerking is de We too luieremmer makkelijk schoon te maken. In de emmer passen zo’n twintig luiers.
 • Ubbi luieremmer
  Deze luieremmer is luchtdicht afgesloten door een ring van rubber. Zelfs bij verwijdering van de volle vuilniszak ontsnappen dankzij de ring geen vieze geurtjes. Daarnaast is de emmer gemaakt van metaal, zodat stank niet in de emmer kan trekken. Ook handig: de Ubbi luieremmer is voorzien van een kinderslot.

Gebruiksvriendelijke luieremmer

Naast geurbestrijding is het fijn dat de luieremmer makkelijk in gebruik is. Kijk daarom bij aanschaf ook goed naar de volgende punten:

 • De emmer moet groot genoeg zijn, zodat hij niet na twee dagen al vol zit.
 • Je moet de luier makkelijk in de luieremmer kunnen gooien, het liefst met één hand. Met de andere hou je vaak je baby vast.
 • De cassette of vuilniszak moet makkelijk en snel te verwisselen zijn.
 • Kijk ook goed naar het materiaal van de luieremmer. Kunststof absorbeert geur, waardoor deze luieremmers vaak een grondige schoonmaakbeurt nodig hebben. Luieremmers van gepoedercoat staal absorberen geen vieze geurtjes en hoef je minder vaak schoon te maken.

Bronnen: luieremmer.net

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting