Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 
vader met baby bij muziekmobiel

Wat is de beste muziekmobiel voor je baby?

Je baby ontwikkelt zich erg snel. Met een muziekmobiel boven de box of wieg leert je baby spelenderwijs de wereld om zich heen ontdekken. Goed voor zijn ontwikkeling en motoriek, maar ook: urenlang speelplezier.

Advertentie

De eerste weken slaapt je baby veel. Is hij wakker? Dan houdt je baby zich voornamelijk bezig met om zich heen kijken. Het gezichtsveld van een baby is de eerste weken nog maar 30 cm tot 50 cm. Een muziekmobiel die recht boven de box of het bedje hangt, valt precies binnen het gezichtsveld van je baby. Ideaal dus. Een muziekmobiel werkt door lichtjes, geluid en beweging zowel stimulerend als rustgevend. Waar hij de eerste weken vooral zal genieten van de muziek – waar hij met een beetje geluk heerlijk op in slaap valt – helpt een muziekmobiel je baby vanaf 3 maanden met het spelenderwijs ontdekken van de wereld om zich heen.

Lees ook: Veilig babyspeelgoed, waar moet je op letten?

Voordelen muziekmobiel voor baby

Een muziekmobiel boven de box zorgt voor 3-in-1 vertier met muziek, beweging en vrolijke kleurtjes en stimuleert de zintuiglijke en cognitieve ontwikkeling. De figuurtjes van een muziekmobiel zijn constant in beweging, en je baby zal de vrolijke kleurtjes met zijn ogen volgen en zijn hoofd in de verschillende richtingen draaien. Is je baby wat ouder? Dan zal hij naar de muziekmobiel reiken met zijn armpjes, goed voor het coördinatievermogen en zijn motoriek.

Tip: De leukste muziekmobielen shop je hier

Muziekmobiel baby: welke zijn er te koop?

Muziekmobielen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materiaal zoals hout met vilt of kunststof. De meeste muziekmobielen werken op batterijen en hebben een handig plaatsingssysteem om mee aan box of ledikant te bevestigen. Een eenvoudige muziekmobiel laat figuurtjes draaien en heeft vaak één muziekje, maar er zijn ook mobielen te koop met meer mogelijkheden. De wat duurdere muziekmobielen hebben tegenwoordig een 3-in-1 functie en kun je gebruiken als muziekmobiel, projector en nachtlampje.

Advertentie

Is je baby te oud voor een muziekmobiel boven de box? Sommige mobielen kun je ook omtoveren tot draagbare muziekspeler om overal mee naartoe te nemen.

Muziekmobiel van hout en vilt maken

Ben je creatief en heb je tijd genoeg? Ga dan zelf aan de slag met vilt en maak je eigen muziekmobiel-figuurtjes. Koop een losse muziekmobielhouder van hout waar je de zelfgemaakte hangertjes aan kunt hangen. Geen zin om de vilten figuurtjes zelf te maken? Koop ze dan kant-en-klaar.

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop