Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Geboorteversiering voor jongens en meisjes: van borden en stickers tot vlaggen en slingers

Je kind is geboren en dat mag de wereld weten! Met deze leuke geboorteversiering voor jongens en meisjes versier je het huis én laat je buurtgenoten en voorbijgangers weten dat jouw kind geboren is.

Advertentie

Geboorteversiering buiten

Wanneer er vroeger een baby werd geboren stond er in het meest gekke geval een ooievaar voor de deur óf de vlag hing uit. Vandaag de dag gaat het er iets anders aan toe: de naam van het kind wordt vaak op originele wijze met de buitenwereld gedeeld. Wij laten je de leukste ideeën voor mooie geboorteversiering zien, zoals het geboorteboord, de raamsticker en geboortevlag.

Geboortebord voor in de tuin

geboortebordje met vosje en naam inclusief paaltje

Om dit originele geboortebord kan niemand heen. Je plaatst ‘m je eenvoudig op een paaltje in de tuin. Op de website Geboorteplein vind je geboorteborden in iedere denkbare kleur, print en formaat vanaf zo’n 37 euro (exclusief paal).

Lees ook: Trend: steeds meer vrouwen kiezen voor een kraammassage

Geboortebord raam

geboortebord giraffe

Advertentie

Geen tuin of plek voor een geboortebord op een paal? Een geboortebord dat je op het raam bevestigt, is dé manier om de komst van je baby met buurtgenoten te delen. Bij websites als Kidsdeco, Tadaaz en GeboorteXpress bestel je geboorteborden die je laat personaliseren met een eigen boodschap en de naam van je kind. Een geboortebord op maat laten maken kan op de meeste websites vanaf 30 euro.

Geboortebord jongen

Geboortebord meisje

Huur een geboortebord

Bij GeboorteXpress kun je niet alleen een geboortebord op maat laten maken, je kunt er ook een geboortebord huren. Net als bijvoorbeeld een 3D raambaby – ja, het bestaat – en een 3D ooievaar. Let wel op dat je op tijd reserveert als je graag een geboortebord wilt huren.

Bekijk ook: 23x deze tattoos lieten jullie zetten voor jullie kinderen

Geboortebord maken

Leuk voor creatievelingen: ontwerp zélf een bord. Maak een compleet eigen design op de computer en laat deze uitprinten óf ga zelf aan de slag met een plaat hout en verf.

Advertentie

Raamsticker geboorte

Raamsticker met planeten

Een raamsticker speciaal voor een geboorte is nét zo leuk en neemt een stuk minder ruimte in. Bij Kidsdeco bestel je de mooiste raamstickers: van verfijnde dierenprint tot transparante naamsticker met planeten.

Tip: Geef een raamsticker of geboortebord als kraamcadeau.

Vlaggenlijn of naamslinger

Vlaggenlijn bedrukt met babyfoto en naam

Een andere feestelijke variant op het geboortebord en raamsticker is de naamslinger of vlaggenlijn. Bij Tadaaz laat je prachtige vlaggenlijnen met de foto en naam van je kind bedrukken. Deze hang je bijvoorbeeld voor het raam en later kun je hem altijd nog in de kamer van je kind hangen ter decoratie. Let op: je betaalt pér vlaggetje.

Bekijk ook: Wat is baargoud? Dit zijn de mooiste ideeën voor geschenken

Geboortevlag

Geboorteversiering: vlag blauw met leeuwtje en naam

De vlag mag uit! Bij Geboorteplein bestel je geboortevlaggen in allerlei prints en kleuren, zoals dit blauwe exemplaar met sterretjes, leeuwenkop en de naam van je kind. Een gepersonaliseerde vlag bestel je vanaf 29 euro (excl. vlaggenstok).

Ooievaar geboorte

geboorteversiering houten ooievaar

Vind jij de ‘gouwe ouwe’ ooievaar minstens zo leuk als een geboortebord of raamsticker? Hier bestel je deze houten variant voor in de tuin. 

Wie plaatst het geboortebord?

Na de geboorte van je kind klim je vast niet direct in de ladder om een geboortebord te plaatsen of de slingers op te hangen. Terwijl jij het rustig aan doet, kan je partner, een familielid of vriend(in) daar prima voor zorgen.

Hoe lang laat je de versiering hangen?

Hoe lang je de versiering laat hangen, hangt helemaal van jouw wensen af. Sommige mensen laten geboorteversiering alleen in de kraamweek hangen, maar er zijn ook mensen die het zeker in de hele eerste levensmaand van het kind laten hangen of staan. En waarom niet? Je kind is eindelijk geboren, dat mag groots gevierd worden.

Wil je altijd met korting shoppen? Vraag dan nu je Ouders van Nu Voordeelpas aan en profiteer het hele jaar van scherpe aanbiedingen.