Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 
meegroeistoel

Meegroeistoel kopen: waar moet je op letten?

Een kinderstoel is onmisbaar en in allerlei soorten en maten te koop. Het populairst zijn de meegroeistoelen. Deze stoelen zijn vaak al vanaf de geboorte te gebruiken en ‘groeien’ met je kind mee tot ver in de tienerjaren. Wat is de beste meegroeistoel en waar moet je op letten bij de aanschaf?

In samenwerking met expert

Mieke Cotterink

Expert kinderveiligheid

Kan je kind zelfstandig in een zithouding komen en goed rechtop blijven zitten? Dan is hij klaar voor een kinderstoel. Zo kan hij gezellig aanschuiven bij jullie aan tafel en bovendien maakt het ’t eten en spelen aan tafel makkelijker voor je kind. De meeste baby’s kunnen in een kinderstoel als ze tussen de zes en negen maanden oud zijn. 

Advertentie

Meegroeistoel baby: vanaf welke leeftijd?

Steeds vaker kiezen ouders voor een zogenaamde meegroeistoel voor hun baby. Hier kunnen kinderen in de meeste gevallen al vanaf een paar weken na de geboorte in. Je baby ‘zit’ in een soort lighouding, net als in een autostoeltje, en wordt ondersteund door een speciaal zitje voor jonge baby’s. Dit kan een losse babyschaal zijn of een vast zitkuipje met verstelbare rugleuning.

Lees hier meer over welke kinderstoelen veilig zijn voor je kind

Wat is een meegroeistoel?

Een meegroeistoel doet precies wat de naam zegt: hij ‘groeit’ mee met je kind. Hierdoor is hij geschikt voor (bijna) alle leeftijdsfases. Je kunt een meegroeistoel vaak gebruiken tot ver in de tienerjaren en zelfs volwassenen kunnen op een meegroeistoel zitten. Bij een meegroeistoel kun je de voetensteun en het zitvlak in hoogte en diepte verstellen. Op basis van de lengte van je kind, bepaal je zelf de ideale hoogte en diepte. 

Je kind zit dus altijd op de juiste hoogte aan tafel, net als de rest van de familie. En met een speciale babyset kan dit bij de meeste meegroeistoelen al vanaf enkele weken na de geboorte. 

Advertentie

Tip! Meegroeistoelen shop je hier

Voordelen meegroeistoel

 1. Jarenlang plezier
  Deze meegroeistoel groeit mee met je kind, dus je kunt hem jarenlang gebruiken. Een gewone kinderstoel is vaak te gebruiken tot een jaar of drie, daarna heeft je kind een stoelverhoger nodig om goed aan tafel te kunnen zitten op een normale stoel. Dat is bij een meegroei kinderstoel niet nodig.

  Een meegroeistoel is vaak duurder in aanschaf, maar je bespaart op lange termijn kosten omdat je daarna jarenlang niets meer hoeft aan te schaffen. Overigens verschillen de prijzen enorm. Er zijn heel dure meegroeistoelen te koop, maar ook genoeg budgetvriendelijke meegroeistoelen.
 2. Past altijd
  M
  et een meegroeistoel zit je kind altijd op de juiste hoogte aan tafel, omdat de zitting in hoogte verstelbaar is.
 3. Handige accessoires
  Een ander voordeel van meegroeistoelen is dat er vaak veel losse accessoires voor te koop zijn, zoals een tafelblad of een babyset.

Wat is de beste meegroei kinderstoel?

Er zijn veel verschillende meegroeistoelen op de markt, waarvan de Stokke® Tripp Trapp™ de oudste en bekendste is. Andere populaire meegroeistoelen zijn bijvoorbeeld: Kidsmill Up!, Cybex Lemo, Bloom Fresco,  Timba van Safety 1st en de Childhome meegroeistoel. Een handig overzicht van de overeenkomsten en verschillen:

Type Vanaf geboorte? Tot wanneer: Hoogteverstelling Design Anti-kantelfunctie
Stokke® Tripp Trapp™ Ja, met losse newbornset Tot de tienerjaren. Ook te gebruiken als normale stoel In hoogte en diepte verstelbare houten planken Hout, in diverse kleuren verkrijgbaar Extended gliders
Kidsmill Up! Ja, met losse newbornset (ook te gebruiken als wipstoel) Tot de tienerjaren. Ook te gebruiken als normale stoel In hoogte en diepte verstelbare houten planken Hout, in enkele basiskleuren verkrijgbaar Wielen achterpoten
Cybex Lemo Ja, met losse newbornset (ook te gebruiken als wipstoel) Tot de tienerjaren. Ook te gebruiken als normale stoel Zitting en voetensteun met één hand verstelbaar in hoogte. Met 4 verschillende diepteposities. Aluminium frame met kunststof zitting en voetensteun. In diverse kleuren verkrijgbaar Extra lange achterpoten
Bloom Fresco Ja, door rugleuning achterover te kantelen tot ligstand Tot 8 jaar In hoogte verstelbaar (tot aan hoogte keukenbar) en verstelbare rugleuning (3 standen) Kunststof design, 360 graden draaibaar op wieltjes. In diverse kleuren verkrijgbaar Verzonken wielen
Childhome meegroeistoel Niet geschikt voor baby’s jonger dan 6 maanden Tot de tienerjaren. Ook te gebruiken als normale stoel In hoogte en diepte verstelbare houten planken Hout, in enkele basiskleuren verkrijgbaar Gebogen poten
Safety 1st Timba Niet geschikt voor baby’s jonger dan 6 maanden Tot en met 10 jaar In hoogte en diepte verstelbare houten planken Hout, in diverse kleuren verkrijgbaar Ronde verstelpoten

Accessoires meegroeistoel

Maak je meegroeistoel compleet met handige accessoires. Van newbornset waarin je baby direct kan zitten tot een tafelblad. En ook zijn er kussens voor extra zitcomfort en een veiligheidstuigje te koop. Een meegroeistoel met speel- en eetblad is ideaal omdat je kind direct in de stoel zelf kan eten of spelen. Vaak is het eetblad los te halen, zodat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken en zelfs in de vaatwasser kunt stoppen.

Lees ook: Wanneer leert een baby kruipen, zitten en staan?

Mieke Cotterink

Expert kinderveiligheid

Mieke is afgestudeerd bewegingswetenschapper en dè expert op het gebied van kinderveiligheid in en om huis bij VeiligheidNL. Al ruim 13 jaar doet zij onderzoek naar (ernstige) ongevallen bij jonge kinderen en vertaalt deze kennis naar praktische adviezen voor ouders. Adviezen om enerzijds ongevallen te voorkomen, denk aan het plaatsen van een traphekje, en anderzijds om kinderen vaardiger te maken en te leren omgaan met bepaalde risico’s, denk aan het leren traplopen.

Mieke is lid van de Europese Child Safety werkgroep en adviseert in die rol over veiligheidsnormen voor baby- en kinderproducten, ze is vast jurylid bij de jaarlijkse Baby Innovation Award verkiezing, treedt op als deskundige in vele baby- en kindermedia en is vaste vraagbaak voor professionals in de kraam- en jeugdgezondheidszorg en de kinderopvang.

Voor meer informatie: kijk op VeiligheidNL en voor achtergrond:
LinkedIn Mieke
LinkedIn VeiligheidNL
Facebook
Twitter

Commercieel – Prenatal – Offer – Sweet Petit mini collectie

Prenatal

Sweet Petit mini collectie

Fijne rib kwaliteit in biologisch katoen
Shop nu