Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

BowieGeslacht

Jongen of Meisje

Populariteit van de naam Bowie

Deze naam werd in 2022 aan 188 baby's gegeven: 115 keer aan een meisje en 73 keer aan een jongen. De unisexnaam Bowie komt nog niet zo lang voor. Vanaf de 00's kiezen kersverse ouders steeds vaker voor deze naam, maar vanaf 2017 wint Bowie pas echt aan populariteit. Deze naam staat inmiddels in de top tien van unisexnamen, opgesteld door de SVB. Daar concurreert de naam Bowie met namen als Robin, Quinn, Dani en Noa.

Populariteit in het buitenland

Ook in het buitenland is Bowie een relatief nieuwe naam. In de Verenigde Staten is Bowie de laatste jaren in trek: de naam stijgt in de populaire namenlijst. In dit land wordt de naam vaker aan jongens gegeven. Bowie is in Schotland en Ierland vooral een achternaam.

Herkomst van de naam Bowie

Iers, schots

Betekenis van de naam Bowie

Blond, geel, overwinning

Wetenswaardigheden over de naam Bowie

Bowie is oorspronkelijk een Schotse en Ierse achternaam. De naam stamt af van de Gaelische bijnaam buidhe, wat 'geel' of 'blond' betekent. Het is ook mogelijk dat het een verengelste variant van de Ierse achternaam Ó Buadhaigh is. Buadhaigh (of Buadhach) betekent 'overwinning'.

Weetjes

In 2016 overleed de poplegende David Bowie. Dat heeft voor inspiratie gezorgd onder kersverse ouders: in dat jaar en het jaar daarna steeg de populariteit van de naam Bowie aanzienlijk.

Namen die lijken op Bowie

Bo Boaz Bobby Boi Boy Boet

Inspiratie

Sam Lou Charlie Noa Quinn Robin Novi Riley
Redactioneel – offer – Buggy’s

Redactioneel - offer - Buggy's

Bekijk hier