Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

LiviaGeslacht

Meisje

Populariteit van de naam Livia

In 2022 kregen 288 meisjes deze naam.

De eerste keer dat de naam Livia in Nederland is geregistreerd is in 1947. Toen was het nog een unieke naam die zeer zelden voorkwam. Vanaf de 00's werd de naam ineens rap populairder. Inmiddels is het een geliefde naam onder kersverse ouders.

Populariteit in het buitenland

In het buitenland zijn ze ook dol op deze naam. In landen als Italië, Brazilië, Roemenië, Hongarije, Zwitserland, Duitsland, Cuba en Zweden komt Livia dan ook vaak voor als meisjesnaam.

Herkomst van de naam Livia

Germaans, Internationaal overig, Latijns, Noors

Betekenis van de naam Livia

Olijfboom, elf, leger, zoon der voorvaderen

Wetenswaardigheden over de naam Livia

Livia is afgeleid van Olivia. Het is niet helemaal te verklaren wat de herkomst van de naam Olivia is. Mogelijk is het een verbastering van een Germaanse naam die zou bestaan uit de woorden alf ('elf') en heer ('leger'). Een andere verklaring is dat Olivia is afgeleid van het Latijnse woord olivarius. In dat geval betekent het 'olijfboom'. Nog een optie is dat de naam afstamt van de Oudnoorse naam Anleifr, die is opgebouwd door de woorden ano ('voorvader) en leifr (zoon). Samen betekent het 'zoon der voorvaderen'.

De oudste bekende Livia is Livia Drusilla II (58 v.Chr. - 29 na Chr.). Zij was de vrouw van keizer Augustus en de machtigste vrouw van Rome ooit. Ze werd ook wel de first lady van het Imperium Romanum genoemd. Ze had grote politieke invloed, dat was zeer ongebruikelijk voor een vrouw in die tijd.

Namen die lijken op Livia

Liv Liva Olivia Avia Silvia

Inspiratie

Anna Emma Maud Isa Luna
Redactioneel – Offer – Een goede nachtrust

Een goede nachtrust

White noise machines
Bekijk hier