Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lotte


Geslacht

Meisje

Populariteit van de naam Lotte

In 2022 kregen 517 meisjes deze naam.

Lotte komt vanaf de jaren 70 voor in ons land. Toen klom de naam gelijk gestaag omhoog. In de jaren 90 bereikte Lotte haar hoogtepunt van populariteit. Sindsdien loopt de populariteit weer wat terug, maar het is nog altijd een geliefde naam in Nederland. Lotte staat al jaren in de top 20, de laatste jaren samen met meisjesnamen als Luna, Anna, Evi, Nina en Eva.

Populariteit in het buitenland

Lotte is nergens zo populair als in Nederland, maar komt in sommige Europese landen wel voor. In Duitsland, Noorwegen en België wordt deze naam ook aan meisjes gegeven, alleen lang niet zo vaak als in ons land.

Herkomst van de naam Lotte

Duitse namen, Franse namen, Hollandse namen

Betekenis van de naam Lotte

Vrije man, sterk, dapper

Wetenswaardigheden over de naam Lotte

De naam Lotte is afgeleid van Charlotte, een naam met vorstelijke afkomst die het eerst gegeven werd aan Charlotte van Savoye, de vrouw van Lodewijk XI van Frankrijk. Charlotte stamt af van de Germaanse naam Karel, met ‘vrije man’ als betekenis.

Weetjes

Lotte was de naam van een Nederlandse serie die vanaf 2006 werd uitgezonden. Het was gebaseerd op de populaire serie Ugly Betty. De hoofdrol, Lotte, werd vertolkt door Nyncke Beekhuyzen.

Namen die lijken op Lotte

Charlotte   Liselotte   Lot   Lotta   Lotje   Lotus  

Inspiratie

Luna   Anna   Evi   Emily   Nina   Eva   Lauren  

Ouders van Nu product – Zwangerbox & Babycadeau

Ouders van Nu

Zwangerbox & Babycadeau

GRATIS
Vraag aan