Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

MilanGeslacht

Jongen

Populariteit van de naam Milan

Deze naam werd in 2022 aan 591 jongens gegeven.

Milan komt pas vanaf de jaren '60 voor in ons land. Pas jaren later, vanaf de 00's, werd de naam écht geliefd onder kersverse Nederlandse ouders. De afgelopen jaren staat Milan steevast in de top-20 van veel gegeven namen aan jongens, samen met namen als Luca, Mees, Luuk, Finn en James.

Populariteit in het buitenland

Milan is in andere landen lang niet zo populair als bij ons. In Duitsland en Hongarije kiezen ouders ook nog weleens voor deze naam. In de Verenigde Staten komt de naam Milan pas vanaf 2013 voor in de top-500. Sindsdien klimt de naam omhoog in de lijst, al is Milan nog geen veelvoorkomende naam in dit land.

In ons land is Milan een jongensnaam, maar in andere landen is het een unisexnaam en wordt Milan dus ook aan meisjes gegeven. Vooral in de Verenigde Staten kiezen kersverse ouders voor Milan als naam van hun dochter, waarschijnlijk geïnspireerd op de Engelse naam voor de Italiaanse stad Milaan. Wel zijn er wereldwijd meerdere vrouwelijke variaties op de naam Milan, zoals Mila, Milana, Milena, Milica en Miljana.

Herkomst van de naam Milan

Slavisch

Betekenis van de naam Milan

Lief, roem

Wetenswaardigheden over de naam Milan

Milan is een verkorting van Miloslaw, een naam die is samengesteld uit de woorden milu ('lief') en slava ('roem'). De naam is van Joegoslavische afkomst. In Engelstalige landen wordt Milan vaker geassocieerd met de Italiaanse stad Milaan.

Weetjes

In 2002 werd het personage Milan Alberts geïntroduceerd in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Begin 2000 werd de naam ook steeds vaker gekozen door kersverse ouders. Het is dus goed mogelijk dat zij geïnspireerd zijn geraakt door de naam van het GTST-personage.

Namen die lijken op Milan

Mila Miles Milena Milly Kylan

Inspiratie

Luca Mees Luuk Adam Finn James Liam Mason
Commercieel – Hema – Offer – Peuter dekbedden

Peuter dekbedden

Een zacht, katoenen dekbedovertrek
Shop nu