Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10 leuke uitjes voor de kerstvakantie

Kidsproof.nl’s Dies woont met haar gezin in Amsterdam. Ze is voor haar werk altijd op zoek naar leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Dit is haar favoriete to do-lijst voor de kerstvakantie:

Advertentie
 1. Radiofestival van Beeld & Geluid (Hilversum)
  Radio-Festival-Beel-en-Geluid
  Voor ons is het Instituut voor Beeld & Geluid om de hoek, dus we komen er regelmatig. Media Ukkie Land is leuk voor de jongsten, bij de oudste twee zijn de Toppop studio, het kijklab van Het Klokhuis en de Sterrenshow favoriet. Zelf vind ik het heerlijk om oude tv-programma’s uit mijn jeugd terug te kijken. Deze vakantie is er natuurlijk weer het Top 2000 café en staat alles in het teken van het Radiofestival.
 2. Veiligheidsmuseum PIT (Almere)
  PIT-Veiligheidsmuseum
  Mijn zoontje is gek op ambulances, brandweerwagens en politieauto’s. Je vindt ze allemaal in het Veiligheidsmuseum in Almere. In de kerstvakantie draait alles er om zwaailichten en sirenes. Gelukkig krijg je er gratis oordopjes bij 😉
 3. Verhalenfestival Paleis Soestdijk (Baarn)
  Verhalenfestival
  Paleis Soestdijk is voor mij een beetje magisch. Prachtig van buiten en immens groot van binnen. Met mooie verhalen en ‘videomapping’ komen de voormalige bewoners van het paleis weer even tot leven deze kerstvakantie. Voor de kinderen is er een speciale speurtocht.
 4. Nationaal Militair Museum (Soest)
  Nationaal-Militair-Museum
  Sinds vorig jaar is er in Soest het heropende Nationaal Militair Museum. De jongsten kijken er naar de indrukwekkende vliegtuigen, de oudsten leren meer over de Nederlandse bijdrage aan de (vredes)missies in de wereld. Best een thema natuurlijk op dit moment en mooi om even stil te staan bij al die militairen die kerst ver weg van hun familie doorbrengen.
 5. Feest van licht, Museumpark Orientalis (Nijmegen)
  Feest-van-Licht
  In Nijmegen wordt het museumpark omgetoverd tot een prachtig lichtjesfeest. Als engeltje of herder wandelen je kinderen door het leven decor, langs de dieren en de verhalenvertellers in de Yurt. Ook is er een doolhof, een reuzenknikkerbaan, een kerstmarkt en een knutselatelier.
 6. Bijbels Museum (Amsterdam)
  Bijbels-Museum
  Vraagt jouw kind ook weleens waarom we Kerstmis vieren? Ik moet eerlijk bekennen dat ik ’t ook niet altijd precies weet wat vieren met Pasen, Pinksteren en op al die andere feestdagen van andere religies? In het Bijbels Museum in Amsterdam hebben ze hier een prachtige familietentoonstelling over gemaakt. Wat mij betreft een mustsee.
 7. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet – Omniversum (Den Haag)
  Omniversum
  Eén van de redenen waarom ik er zo graag naar toe wil deze vakantie, is dat ik er nog nooit ben geweest. En dat terwijl ze een scherm hebben zo groot als een half voetbalveld. Met komende kerstvakantie een prachtige film (8+) over de kleine dingen die je zelf nooit ziet. En ook nog eens twee dagen lang een wetenschapsshow van Mad Science (moet je kennen als je gek bent van wetenschap).
 8. Helemaal vernieuwd: het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden)
  Rijksmuseum
  Dit museum is helemaal verbouwd en gaat op 15 december weer open. Drie kidsproof-reporters mochten vorige week als eerste een kijkje nemen bij de nieuwe kindertentoonstelling over de Klassieke Wereld (Grieken, Romeinen). Ze vonden het prachtig. Voor kinderen van 7+ is er een speciale audiotour met presentatrice Nienke van Het Klokhuis.
 9. Spannende avonturen in het GeoFort (Herwijnen)
  GeoFort
  Het fijne van deze GeoExperience is dat ze binnen- en buitenactiviteiten hebben. Dat is ideaal als je (zoals ik) kinderen hebt die af en toe ook even moeten kunnen rondrennen. Ondertussen leren ze hier van alles over de aarde, hoe kaarten ontwikkeld worden, hoe je kunt navigeren… In de weekenden en vakantie hebben ze bovendien speciale Minecraft-workshops. Hoe gaaf is dat?
 10. In de stad Amsterdam…
  Amsterdam-Museum
  Eerlijk is eerlijk, ik heb mijn hart een beetje aan onze hoofdstad verpand… en juist daarom wil ik graag met de kinderen naar het Amsterdam Museum om de Amsterdam DNA Familietour te doen. De eerste bewoners, de heipalen, de grachten, de haven, de Gouden Eeuw, Ajax, het komt allemaal voorbij. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Maud van den Berghe werkt voor Kidsproof.nl, de meest complete site voor leuke gezinsuitjes en kinderactiviteiten in jouw omgeving.

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.

Redactioneel – Offer- Zonnebrand

Zonnebrand kids

Zonnemelk SPF 50+ voor kinderen
Shop nu