Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7 vrolijke lente-uitjes voor kinderen

Na de winter zijn die eerste lentedagen in de buitenlucht weer extra genieten. Heerlijk de zon op je gezicht terwijl de kinderen buitenspelen of samen op bezoek bij de pasgeboren lammetjes. Deze zeven uitjes zijn kidsproof én helemaal geschikt voor de lente.

Advertentie
 1. Spelen in Spaarnwoude

  zorgboerderij spaarnwoude

  Bij de lente hoort natuurlijk de kinderboerderij. Eén van de pareltjes in ons land is Boerderij Zorgvrij in Velsen-Zuid. Midden in het recreatiegebied Spaarnwoude kun je met het hele gezin terecht voor een dagje koeien aaien, melk tappen en pannenkoeken eten. Voor de kleinste kinderen is het speelbos een aanrader.

 2. Natuur tussen je tenen

  blotevoetenpark

  “Dit uitje is écht fantastisch”, vertelt mijn collega van Kidsproof Maastricht enthousiast. Vanaf 31 maart gaat het BloteVoetenPark in Brunssum weer open. In dit park kun je met je blote voeten door de natuur lopen. Dat geeft vast verbaasde gezichten bij de kinderen. Want op je blote voeten naar buiten, dat is toch gek? Een heerlijk avontuur voor deze lente.

 3. Lentekriebels op de boerderij

  koeiendans

  Advertentie

  Wollige lammetjes, huppelende koeien en vrolijke geitjes. Ook in en om Eindhoven kun je op meerdere plekken terecht om samen met jouw kind kennis te maken met de boerderijdieren. Bij Kidsproof is de koeiendans altijd een favoriet. Op 7 en 14 april kun je bij Zuivelboederij Maarheeze en Kaasboerderij Ruurhoeve bijvoorbeeld de hilarische koeiensprongen bekijken.

 4. Lente in de jungle

  de orchideeënhoeve

  Op deze bijzondere plek in Luttelgeest voelt het stiekem het hele jaar als lente. In Junglepark De Orchideeënhoeve kunnen jullie vlinders spotten, exotische bloemen bekijken en jungledieren ontmoeten. Voor kinderen van alle leeftijden is de overdekte speeltuin waarschijnlijk één van de hoogtepuntjes. Tip: neem een extra setje kleren mee als jouw kind bij het water wil spelen.

 5. Boerderijfestijn voor het hele gezin

  boerderij de boerinn

  Advertentie

  Voor in je agenda: op 2, 3 en 4 mei wordt het vrolijke familiefestijn ‘De Lenteboerderij’ weer georganiseerd op Boerderij de Boerinn in Kamerik. Dit event is net zo leuk als een gewoon bezoek aan de kinderboerderij, maar met extra veel kinderactiviteiten. Compleet met foodplein, workshops, oudhollandse spelletjes en natuurlijk een heleboel schattige boerderijdieren.

 6. Wandelen met ezels

  de koperen ezel

  Kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe is het huis van wel veertig lieve ezeltjes, hoe leuk is dat. Je kunt hier heerlijk relaxen bij de speeltuin en de dieren of zelf op pad met een ezeltje. Voor je het weet zijn jullie aan het picknicken met jullie eigen ezelvriend.

 7. Schaapjes tellen

  de vreugdehoeve

  Waar komt die melk uit de supermarkt eigenlijk vandaan? Voor kinderen is biologische melkschapenboerderij De Vreugdehoeve in Zwolle een indrukwekkende plek om langs te gaan. Door de ramen kun je namelijk de hele boerderij zien, van de schapenstal tot het kaasmaken. Als je geluk hebt wordt er misschien wel een lammetje geboren.

Benieuwd wat er nog meer in de buitenlucht te doen is bij jou in de buurt? Kijk op www.kidsproof.nl voor al onze tips.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend