Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x waarom je nog één keer samen op vakantie moet gaan voordat de baby er is

Babymoon, je hebt er vast weleens van gehoord of over gelezen. Zo niet, dan praten we je graag bij. Want nog één keer met z’n tweeën op vakantie voordat de baby er is, is écht een goed idee. Dit is waarom.

Ouders van Nu samen met Center Parcs
Wat is een 'babymoon' en wanneer ga je?

De term ‘babymoon’ komt uit Amerika, maar het fenomeen is niet nieuw. Veel aanstaande ouders gaan nog even samen op vakantie voor de baby er is. Een goed idee, want zo’n babymoon is niet alleen leuk en genieten, maar ook goed voor je relatie. Het tweede trimester is de beste periode om te gaan, want: minder kans op misselijkheid en meer energie. Ontdek de fijnste babymoon accommodaties.

1. Uitslapen tot elf uur

‘Bereid je maar vast voor op alle gebroken nachten.’ Die vriendin met haar goedbedoelde adviezen heeft het vast al een keer tegen je gezegd. Laat je er vooral niet door afschrikken, want het kan best zijn dat jullie baby al na een paar weken het klokje rond slaapt. Maar die vriendin heeft wel een punt als het gaat om nooit meer uitslapen. Zodra je een kind hebt, heb je geen wekker meer nodig. Geniet dus extra van lekker lang uitslapen en rustige ochtenden in bed tijdens jullie babymoon.

2. Onverdeelde aandacht

Als de baby er is, zullen jij en je partner moeten wennen aan de nieuwe situatie. Het grootste gedeelte van jullie aandacht gaat straks uit naar de baby, en niet per se naar elkaar. Quality time met je partner zul je voortaan echt moeten plannen. Gelukkig nu nog niet dus neem het ervan!

3. Doe lekker luxe

Zwanger zijn is een heel goed excuus om jezelf te verwennen. Je hebt het zó verdiend! Al helemaal als je ook nog last hebt van al vervelende zwangerschapskwaaltjes. Boek dus snel een babymoon voor jou en je partner en pak lekker uit. Ga iedere avond uit eten (als je daar de puf  voor hebt), neem een lekkere massage en gezichtsbehandeling én heel belangrijk: ga voor een accommodatie met heel veel comfort. O zo fijn, als je juist geen zin hebt om van alles te ondernemen. Mogelijk vind je het juist fijner om wat minder ver te reizen. En voor een comfortabele bestemming hoef je echt niet ver van huis te zoeken. Zo heeft Center Parcs hele fijne cottages, midden in de natuur, waar je helemaal tot rust komt.

Goed om te weten: als je bij Center Parcs jouw verblijf boekt, kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig gratis omboeken.

4. Een boek uitlezen

Geniet nog even van de rust, want jullie vakanties zullen de komende jaren niet meer zo rustig zijn. Het in een keer uitlezen van een boek kun je met een kind om je heen namelijk wel vergeten. En ook zullen je vakanties de komende jaren draaien om het plannen van activiteiten rond middagdutjes en kidsproof restaurants. Kortom: neem een stapel boeken mee en doe nu alleen maar waar jullie zin in hebben.

5. Dé naam bedenken én meer…

Het kan best lastig zijn om dé naam te bepalen voor de baby. Een babymoon is een ideaal moment om samen te brainstormen over hoe jullie kind gaat heten. Of tot de conclusie te komen: dit is hem gewoon. Niets meer aan doen. Ook als het om andere dingen gaat rond de komst van de baby is zo’n minivakantie het uitgelezen moment om het er samen over te hebben.

Redactioneel – Offer – Ga voor comfort met Stokke

Prénatal

Ga voor comfort met Stokke

Bekijk alle kinderstoelen