6 dingen waar je ieder kind blij mee maakt op vakantie

Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb jij het ook naar je zin! Het is een cliché, maar geef toe: bij het boeken van een vakantie denk je vaak eerst of het ook leuk is voor je kind. Maar wat zijn dan die dingen waarmee je je kind écht blij maakt op vakantie?

Ouders van Nu samen met Center Parcs

 

 1. Zwembaden en glijbanen

  Je kunt je van tevoren voornemen om vooral veel te zien van de omgeving. Maar de kans is groot dat je kind het allerliefst de hele dag in het zwembad ligt of honderd keer van die coole glijbaan af wil. Blij kind = blije ouder, toch? Dus check: is er een zwembad in de buurt?

 2. Klimmen en klauteren

  Klimmen, rennen en glijden. Een speeltuin is voor kinderen een fijne plek om energie kwijt te raken. En van dat even lekker uitrazen wordt niet alleen je kind heel blij, jij ook. Want terwijl jouw kleine klimgeit zich opperbest vermaakt, kun jij heerlijk genieten van het zonnetje. Als het een buitenspeelplaats is tenminste.

 3. Samen zijn met de hele familie

  Het geluk zit hem natuurlijk niet per se in vermaak. Een kind wordt ook heel blij van samen zijn. De hele familie compleet en volop aandacht voor hem. Niemand hoeft snel de deur uit voor werk of school. Even lekker niet op de klok kijken en niets ‘moeten’. Tot elf uur in de pyjama. Dat soort momenten.

 4. IJsjes eten

  Een vakantie met het gezin is vooral bedoeld om mooie herinneringen te maken. Doe daarom dingen die jullie normaal gesproken niet doen. Dat hoeft niet per se iets groots te zijn. Denk bijvoorbeeld aan iedere dag een ijsje eten. Omdat het vakantie is…

 5. De 3 P’s

  De drie bekende P’s (patat, pizza en pannenkoeken) doen het natuurlijk altijd goed bij kinderen. En al helemaal als dat de hele week op het menu staat. Ach ja, waarom niet. Het is tenslotte vakantie. En een blij kind aan tafel in een restaurant is héél wat waard. Volgende week weer broccoli met aardappelen.

 6. Gekke activiteiten

  De meeste peuters hebben genoeg aan een zwembad of een speeltuin. Maar als je kind wat ouder is of heel avontuurlijk, mag het misschien best wat spannender. Denk aan klimwanden, midgetgolf, bowlen of lasergamen. En doe vooral zelf ook mee. Als jullie weer thuis zijn, raakt hij er vast niet over uitgepraat. Mama die uitgleed bij het bowlen…

Maak het jezelf extra makkelijk

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Center Parcs is de gezinsvakantie-expert bij uitstek. Met maar liefst 9 parken in eigen land is en 3 parken in België is er altijd wel eentje vlak bij jou om de hoek. Voor kinderen valt er van alles te beleven en er zijn zelfs bijzondere cottages. Wat dacht je van overnachten in een boomhuis, een eigen speeltuin in de tuin of een jungle cabana.