Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6 dingen waar je ieder kind blij mee maakt op vakantie

Nu het weer gewoon kan is het de hoogste tijd voor een fijne vakantie met het gezin. Waar selecteer jij op? Eén ding is zeker, als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb jij het ook naar je zin! Het is een cliché, maar geef toe: bij het boeken van een vakantie denk je vaak eerst of het ook leuk is voor je kind. Maar wat zijn dan die dingen waarmee je je kind écht blij maakt op vakantie?

Ouders van Nu samen met Center Parcs
 1. Zwembaden en glijbanen

  Je kunt je van tevoren voornemen om vooral veel te zien van de omgeving. Maar de kans is groot dat je kind het allerliefst de hele dag in het zwembad ligt of honderd keer van die coole glijbaan af wil. Blij kind = blije ouder, toch? Dus check: is er een zwembad in de buurt?

 2. Klimmen en klauteren

  Klimmen, rennen en glijden. Een speeltuin is voor kinderen een fijne plek om energie kwijt te raken. En van dat even lekker uitrazen wordt niet alleen je kind heel blij, jij ook. Want terwijl jouw kleine klimgeit zich opperbest vermaakt, kun jij heerlijk genieten van het zonnetje. Als het een buitenspeelplaats is tenminste.

 3. Samen zijn met de hele familie

  Het geluk zit hem natuurlijk niet per se in vermaak. Een kind wordt ook heel blij van samen zijn. De hele familie compleet en volop aandacht voor hem. Niemand hoeft snel de deur uit voor werk of school. Even lekker niet op de klok kijken en niets ‘moeten’. Tot elf uur in de pyjama. Dat soort momenten. En dat is extra leuk op een bijzondere locatie. Ga dus voor een plek waar je kind – en jij dus ook – helemaal gelukkig van wordt.

 4. IJsjes eten

  Een vakantie met het gezin is vooral bedoeld om mooie herinneringen te maken. Doe daarom dingen die jullie normaal gesproken niet doen. Dat hoeft niet per se iets groots te zijn. Denk bijvoorbeeld aan iedere dag een ijsje eten. Omdat het vakantie is…

 5. De 3 P’s

  De drie bekende P’s (patat, pizza en pannenkoeken) doen het natuurlijk altijd goed bij kinderen. En al helemaal als dat de hele week op het menu staat. Ach ja, waarom niet. Het is tenslotte vakantie. En een blij kind aan tafel in een restaurant is héél wat waard. Volgende week weer broccoli met aardappelen.

 6. Gekke activiteiten

  De meeste peuters hebben genoeg aan een zwembad of een speeltuin. Maar als je kind wat ouder is of heel avontuurlijk, mag het misschien best wat spannender, mits de maatregelen het toelaten. Denk aan klimwanden, midgetgolf, bowlen of lasergamen. En doe vooral zelf ook mee. Als jullie weer thuis zijn, raakt hij er vast niet over uitgepraat. Mama die uitgleed bij het bowlen…

Weekje of weekendje vlakbij huis

Is het de hoogste tijd om er weer even tussenuit te gaan met het gezin? Onze tip: ga naar Center Parcs. Lekker in eigen land, niet ver rijden (wordt een kind ook blij van), want er zijn maar liefst 9 parken in Nederland en 3 in België, samenzijn, leuke activiteiten doen én vooral samen herinneringen maken. En een groot pluspunt: als het regent is er ook van alles te doen. En er zijn zelfs bijzondere cottages. Wat dacht je van een Avontuur-cottage, een Dieren in het bos-cottage of overnachten op je eigen woonboot?

Goed om te weten: als je bij Center Parcs jouw verblijf boekt, kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig gratis omboeken.

Redactioneel – Offer- Rugzak

Rugzak

Mini Unisex Rugzak
Shop nu