Sonja Borgsteede

Onderwijs-deskundige

Sonja Borgsteede (43) is psycholoog. Nadat zij na haar studie tien jaar gewerkt heeft als onderwijsadviseur / psycholoog bij een onderwijsbegeleidingsdienst, is zij in 2012 haar eigen praktijk in Amsterdam gestart; Buro Bloei.

Binnen Buro Bloei helpt Sonja, samen met haar compagnon (een orthopedagoog), kinderen, ouders, scholen en gezinnen bij de uitdagingen die opgroeien, opvoeden, leren en ontwikkelen met zich mee kunnen brengen.

Sonja heeft een brede kennis van de ontwikkelingspsychologie en het onderwijs en zet deze graag om in vooral praktische adviezen en begeleiding. Ook voert zij psychologische onderzoeken uit. Haar werkwijze is positief en oplossingsgericht; zoveel mogelijk uitgaand van de krachten en sterke kanten in het kind en binnen het systeem. Om haar kennis up to date te houden volgt zij regelmatig (na)scholing, supervisie en intervisie. Ook heeft Buro Bloei nauw contact met de opleiding psychologie van de Universiteit van Amsterdam (Sonja heeft gewerkt als docent aan de UvA en verzorgt ook nu nog gastcolleges).

Sonja heeft een expertise als universitair ‘hoogbegaafdheidsspecialist’ (ECHA opleiding) en heeft in deze rol advies gegeven aan het ministerie van OCW.

Tot slot is Sonja gecertificeerd runningtherapeut en zet binnen de psychologische begeleiding ook graag, waar mogelijk, beweging in.

Naast haar werk in haar eigen praktijk werkt Sonja graag mee als expert aan artikelen, boeken en tijdschriften en spreekt ze regelmatig op congressen en conferenties.

Voor meer informatie:

Social media van Sonja Borgsteede:

Gerelateerde websites: Publicaties:

De laatste artikelen van Sonja Borgsteede