Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
donker groene muurverf
door

Binnenkijker: 'Een fris, wit kamertje vind ik veel te steriel voor een baby'

Shari (29, webdesigner) woont met haar partner Mike (31, webdesigner) en zoons Olle (2,5) en Bosse (3 maanden) in een nieuwbouwhuis in Heeze. Witte wanden? Daar doet ze niet aan. Ook niet voor de babykamer. En dus werd de kamer van Bosse een donker, gezellig holletje.

Advertentie

‘Een muur alleen maar verven vind ik te saai, dus ging ik op zoek naar andere manieren om de wanden van de nieuwe babykamer in te kleuren. Op Instagram vond ik een plaatje waarop de muur in diagonale vlakken was verdeeld, en daarna met verschillende kleuren verf was ingekleurd, heel tof! Maar ik had ook een leuk grafisch behang gezien van Bibelotte dat ik wilde gebruiken. Uiteindelijk heb ik in één vlak het behang verwerkt. De aangrenzende muur beplakte ik met hetzelfde behang om eenheid te creëren. Met het groene vlak heb ik hetzelfde gedaan: ook de aangrenzende muur groen geverfd.

behang
Behang (Bibelotte), Druppelvormige wandplanken (Action), bal (kinderfeestwinkel.nl), dombo drinkbeker (mud in may), plaid (roos soetekouw), etui (mud in may), walvissen (Sissy Boy), varen (Plantsome), beddengoed vos (Hema), sprei (door oma gemaakt), Octopusknuffel (kinderfeestwinkel.nl), kussen (roos soetekouw), aap en slinger (gemaakt door schoonzus), kleed (gemaakt door oma).

Leuk detail

Ik dacht dat het behangen met die schuine lijnen een rottig klusje zou zijn, maar dat viel mee: ik heb het behang in rechte banen geplakt en het daarna met behulp van een stanleymes en een lat schuin afgesneden. Op de donkergroene wand zit een leuk detail, want ook hier wilde ik iets speciaals mee doen. Ik heb wat latjes op de muur gelijmd en in dezelfde groentint geverfd. Het zorgt voor wat meer dynamiek. Eigenlijk wilde ik er ook nog plankjes op maken, maar zo heb ik nog wel vijftig projectjes op mijn lijstje staan.

vlakken behang
Stoel (mud in may), rugzak (kinderfeestwinkel.nl),  mand (Karwei), poster (zelf gemaakt met restjes muurverf), luipaardkop (Doing Goods), sterrenslinger (meri meri), kast (kringloop).

Advertentie

Gezellig holletje

Ik heb bewust niet gekozen voor een fris, wit kamertje. Dat vind ik zo steriel voor een baby. Ik wilde liever een donker, gezellig holletje maken. Voor de commode, die eerst van Olle was, heb ik passend bij het groen een mooie roestrode kleur gekozen. De oude kast van Olle verfde ik wel in dezelfde kleur groen als de muur.

kinderkamer
Walvisknuffel (kinderfeestwinkel.nl), walvisplaid (Fresk).

Tip: Wil jij ook zo’n leuk kastje of ben je op zoek naar een opbergmeubel gemaakt van natuurlijke materialen? Dit leuke opbergmeubel van made.com is gemaakt van bamboe en rotan past perfect bij een kinderkamer zoals deze.

Bijzondere wandplankjes

Omdat een babykamer al snel hoekig is met al die vierkante meubels, zocht ik nog naar iets ronds. Dat werden de druppelvormige wandplankjes, die het strakke geheel subtiel doorbreken. Ook het door mijn moeder gehaakte ronde vloerkleed maakt de kamer zacht. Het is echt een fijne kamer geworden voor Bosse.’

Advertentie

Shop de stijl:

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling: Kim de Groot.

Redactioneel – Offer – Ontwikkeling baby

Educatief speelgoed voor je baby

Shop nu