Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
inrichting

Binnenkijker: ‘Een tak uit het bos werd een kledingrek. Kosten: nul’

Opa verbouwde de zolder, oma naaide het hemeltje en Wies (28) verzamelde meubels en ideeën. Zo kreeg Otis (1,5) een warm nest in Vlaardingen.

Advertentie

Wies (28, operatieassistent, interieurstylist i.o.) en Elroy (32, leraar) wonen met zoon Otis (1,5) in een pakhuis uit 1895 aan de haven van Vlaardingen. Je kunt Wies volgen op Instagram via @dailydoseofgoldie.

Meubels kunnen rouleren

‘Mijn uitganspunt bij het inrichten is altijd: een zo groot mogelijk resultaat voor zo min mogelijk kosten. Door een muur te verven lukt dat al heel makkelijk. De kamer van Otis was toen hij geboren werd een mooie tint groen, maar nu hij wat ouder wordt, vond ik het leuk om zijn kamer wat stoerder te maken. Door de muur blauw te verven, is er meteen een heel andere sfeer. Minimale kosten, minimale inspanning, maximaal effect.

Ik kijk ook vaak eerst in huis rond als ik weer eens iets wil veranderen. Welke meubels en accessoires kunnen rouleren of kan ik een andere kleur geven? Zo is ons interieur eigenlijk altijd in beweging. Ik ben ook een marktplaatsjunk; je koopt er voor weinig de mooiste spullen en geeft er daarna je eigen draai aan.

Lees ook: Tweedehands kinderkleding en -spullen: hier moet je zijn

Meeuw (houtendiershop) commode (Marktplaats) truien (gemaakt door oma) hijskraan (van opa geweest) rugzak (Klein Konijn) giraf (de kinderfeestwinkel)

Bijna bij het grofvuil

Hoewel ik een marktplaatsvondst ook weleens heb vervloekt. Zoals de commode van Otis. De verkopers hadden ’m – heel lief – voor ons uit elkaar gehaald, maar ’m in elkaar zetten zonder gebruiksaanwijzing was een drama. Tel daar mijn hoogzwangere buik bij op en je begrijpt dat ik het ding bijna bij het grofvuil heb gezet. Gelukkig was mijn man geduldiger; met wat extra schroeven en bouten is het toch gelukt.

Advertentie

Het begint bij mij vaak met een hersenspinsel. Dan zie ik iets inspirerends op Pinterest en bedenk ik hoe ik zoiets ook kan realiseren. Zo sprokkelde mijn moeder op mijn verzoek een tak toen ze toch met de honden ging lopen in het bos – die werd een kledingrek. Kosten: nul.

Maanhanger (@babycadeautje) tuinbroek (vintage) houten auto (Maileg via de kinderfeestwinkel) poef (rozenkelim) vloerkleed (Toddlekind)

Handige ouders

Die handigheid heb ik van mijn ouders. Mijn vader is gepensioneerd aannemer en de handen van mijn moeder maken alles wat haar ogen zien. Mijn vader heeft ons hele huis verbouwd; zijn inzicht is geweldig. Hij heeft de hele indeling omgegooid waardoor Otis nu een zalige kamer op zolder heeft. Mijn moeder maakte het hemeltje.

Ik vind het bijzonder dat we met z’n allen een warm nest voor Otis hebben gemaakt. Ook zijn andere oma, die vorig jaar plots kwam te overlijden, heeft een plekje in zijn kamer. Ik heb een witte roos uit het rouwboeket van de kleinkinderen gedroogd, ingelijst en een ereplaatsje gegeven.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Kim Krijnen. Styling: Paula Schouten

Advertentie

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Shop het kinderkamertje:

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten