Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
muurschildering

Kinderkamer inspiratie: ‘De muurschilderingen zijn speciaal ontworpen voor Micks kamer’

Elke editie van Ouders van Nu kijken we in de woning van een lezeres. Aida (37, fiscalist) en Mathias (45, fiscalist) hebben samen zoon Mick (3). Ze wonen in een herenhuis aan het water in Harderwijk. Kleuren, lezen, bouwen en glijden: Mick heeft in huis meerdere ‘speelstations’ voor verschillende activiteiten.

Advertentie

Bekijk ook: Peuterbed: de knusse tussenstap van ledikant naar eenpersoonsbed

Groter wonen

‘Twee jaar geleden zag ik op Instagram een fantastisch wit gelakte houten glijbaan voor binnen voorbijkomen. Die wil ik, schreeuwde het in mij. Maar ja, waar zou ik die binnen kunnen neerzetten? Daar was het huis niet groot genoeg voor.

Het was beneden überhaupt te klein om een leuke speelhoek te maken voor Mick. Uitbouwen was geen optie, omdat we een vrij kleine tuin hadden; de oplossing was groter gaan wonen. Daar waren we sowieso wel aan toe, de glijbaan versnelde het proces. Toen ik dit huis binnenliep, zag ik in gedachten de glijbaan al staan, hier was ruimte zat.

Advertentie

Twee speelhoeken

Inmiddels wonen we er en heeft Mick niet een, maar twee heerlijke speelhoeken. De tweede is een kast van String Furniture. Die kun je zelf indelen en er bijvoorbeeld een bureautje aan bevestigen. Ideaal, want zo groeit het bureau mee de hoogte in. Ik heb zelf ook zo’n kast. Die staat vol vaasjes die ik verzamel.

Ondanks dat het dezelfde kasten zijn, blijft Mick van mijn spulletjes af. Ook bij hem staan de mooiste dingen uitgestald. In pasteltinten, dat wel, daar ben ik gek op en hem maakt het volgens mij niet uit.

In het dichte deel van zijn kast bewaar ik de knutselspullen en minder mooi speelgoed. Ook de lades onder de televisie zitten bomvol speelgoed. Mick geniet van alle ‘speelstations’, waar hij steeds iets anders kan doen.

Lees ook: Kinderkamer inspiratie: ‘Mooi gaat bij mij voor praktisch’

Mooie muur

Hij is nog iets te jong om op zijn kamer te spelen, maar het is er wel vast op ingericht. Hij heeft een vrij grote kamer die ik knus heb gemaakt door met kleden verschillende hoekjes te maken. Hij heeft een slaaphoek en een huisje waarin we samen boekjes lezen.

Advertentie

Verder heb ik de kamer vrij rustig gehouden zodat de muurschilderingen de aandacht krijgen. Ze zijn gemaakt door @bydiane.nl, iemand die ik al langer volgde op Insta. Ze zijn speciaal ontworpen voor de kamer van Mick.

Muurtekeningen (bydiane.nl) commode (Ikea) houten haak krokodil (Ted en Fred) houten camera (Little Dutch) meegroeibed (Sebra) gebreide slang (gemaakt door oma) rond kussen (H&M) dekbedovertrek (studio Ditte) wandkastje (Lotie kids) poppetje (olli ella) krokodillen (Fablewood design) rotan mand (Peer ferm living) kleed (Karwei) knuffelneushoorn (Franz Carl Weber)

Dierenvrienden

Ik wilde graag iets met dieren, maar het meeste dierenbehang vind ik te kinderachtig of juist te volwassen. In eerste instantie hadden we alleen de dieren bij zijn bed laten schilderen, maar toen was de witte wand bij het huisje wel heel saai.

Ik heb het eerst geprobeerd op te leuken met de poster van de krokodil, maar alleen een poster was toch te iel. Door de tekeningen en ‘vlekken’ in combinatie met de poster is het nu wél een mooi geheel.’

Je kunt Aida volgen op Instagram, via huisje.aanhet.water

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Kim Krijnen. Styling: Paula Schouten

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Redactioneel – Offer – Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Shop hier