Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Computerspelletjes

Computerspelletjes

Ook voor peuters zijn computerspelletjes al leuk. Bovendien kunnen ze er veel van leren.

Computerspelletjes, spelletjes op de laptop, tablet of smartphone zijn een leuke afwisseling op ‘gewoon’ spelen of tv-kijken. De computer is geen vervanging van de houten puzzel, buiten spelen of speelgoedauto’s, maar een uitbreiding van het spelaanbod.

Advertentie

Leerzaam

Kinderen vanaf ongeveer drie jaar kunnen zelfstandig wat rondklikken. Zo’n tien minuten, want langer kunnen zij zich meestal niet concentreren. Voor de computer, tablet of smartphone geldt eigenlijk wat voor al het speelgoed geldt: het ene kind vindt het leuk, het andere minder of niet. Oudere peuters kunnen ook samen een computerspelletje spelen. Wat zich dan achter en rondom de computer afspeelt is misschien nog wel belangrijker dan het spel zelf. Kinderen geven elkaar uitleg en aanwijzingen, werken samen en vragen om hulp als ze er niet uitkomen.

Bedenk vooraf of je wilt dat je kind iets van een computerspelletje leert, zoals cijfers en letters of kleuren en vormen.

Veiligheidsfilter

Als je kind weleens op internet komt is het raadzaam een goede veiligheidsfilter op je computer of tablet te installeren. Er zijn diverse programma’s gratis te downloaden. Zo kun je bijvoorbeeld met sleutelwoorden bepaalde websites blokkeren en voorkom je dat je kind in aanraking komt met ongepast materiaal. Als je bang bent dat je kind per ongeluk iets verwijdert van je computer, kun je de instellingen aanpassen. Stel bijvoorbeeld een eigen bureaublad voor hem in, met een beperkt aantal mogelijkheden.

Daarna lekker bewegen!

Spelletjes op de computer zijn hartstikke leuk, maar stel een tijdslimiet aan de tijd die je kind erachter zit. Misschien kun je de tijd bijhouden met een kookwekkertje. Kinderen die veel tijd achter de tv of computer doorbrengen bewegen te weinig en kunnen daardoor te dik worden. Als de computer uitgaat is het weer tijd om naar buiten te gaan, lekker bewegen!

Advertentie
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop