Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Peuter in bad

De meeste baby’s vinden het fijn in bad, maar een peuter of kleuter kan er opeens een hekel aan krijgen. Moet je peuter in bad? Zo maak je het badderen leuk!

Advertentie

Zelf wassen

Maak een spelletje van het badritueel. Geef je kind het washandje of de spons en geef aanwijzingen als: ‘was je arm, was je navel en nu je tenen’. Applaudiseer als je kind het goede lichaamsdeel wast. Zo ga je door tot hij zich helemaal gewassen heeft.

Haren wassen

De meeste kinderen vinden het niet fijn als hun haar wordt ingezeept en uitgespoeld. Ze zijn bang om zeep in de ogen te krijgen en kunnen daarvoor heftig in protest gaan. Speel samen een spelletje dat zorgt voor afleiding. Laat je kind bijvoorbeeld gekke kapsels maken met shampoo. Als je meer kinderen hebt die samen in bad gaan, kun je er ook een wedstrijdje van maken. Houd je camera in de aanslag, want dit levert leuk beeldmateriaal op.

Drijfspelletjes

Print (dieren)plaatjes, cijfers en letters uit of knip deze uit een tijdschrift. Doe ze in boterhamzakjes en maak ze goed dicht, of plastificeer de plaatjes. Laat de zakjes in bad drijven en vraag je peuter of kleuter om een bepaald plaatje te pakken. Zo leert hij tijdens het badderen ook nog wat woordjes, cijfers en letters. Of leg wat spulletjes in het water die blijven drijven. Geef je kind een zeefje, laat hem de dingen uit het water vissen en in een plastic bakje leggen op de rand van het bad.

Redactioneel – Offer- Plaspotje

Plaspotje

Met uitneembare binnenkant
Shop nu