Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

17x spelenderwijs leren tijdens thuisonderwijs

Thuisonderwijs: makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker! Of je kind nou de tafels moet leren of moeten oefenen met cijfers of letters, als je het spelenderwijs doet, is het veel beter te doen. Voor je kind maar ook voor jou als tijdelijke juf. Hier 17 verschillende materialen voor verschillende leeftijden die niet alleen leerzaam zijn om ook nog eens leuk om te doen.

Advertentie

Het is natuurlijk niet niks, de kinderen ineens de hele dag thuis hebben en ze dan ook nog moeten helpen met school. En dan moet je misschien zelf ook nog werken. Hoe dan? Hier een paar tips die ervoor kunnen zorgen dat het thuisonderwijs net even wat makkelijker gaat. En jij niet compleet overspannen raakt…

 1. Maak keuzes
  Je kind helpen bij zijn schoolwerk, het huishouden doen en je werkgever tevreden houden, het is nogal een uitdaging. Realiseer je dat je maar aan één knop tegelijk kan draaien. Oftewel: maak een schema waarin steeds tijd is voor één activiteit. Of je helpt je kind bij school, of je bent aan het werk, of… Als dat betekent dat je ergens concessies moet doen: het is even niet anders.
 2. Straal rust uit
  De lockdown brengt veel stress met zich mee, maar toch is het belangrijk om kalm te blijven. Of in elk geval kalm te lijken. Wanneer je dit uitstraalt richting je kind, heeft dit ook effect op zijn gedrag. En onthoud: ook voor je kind is dit geen makkelijke tijd.
 3. Zorg voor structuur
  Structuur is heel belangrijk voor een kind. Zodra er een ritme zit in de thuisscholing en het thuiswerken, heerst er ook meer rust in huis. Doe daarom samen met je kind dingen op vaste tijden en probeer dit aan te houden.
 4. Korte spanningsboog
  Houd er rekening mee dat je kleine leerling geen lange spanningsboog heeft. Ook op school wordt hier rekening mee gehouden. Laat je kind dus niet net zo lang werken aan iets tot het af is, maar zet een wekker van bijvoorbeeld 30 minuten en laat hem even pauze nemen en lekker spelen voordat hij weer doorgaat.
 5. Gebruik je creativiteit
  Leren hoeft niet altijd aan de hand van boeken of de computer. Het gaat een stuk makkelijker als je dat buiten doet. Leer je kind bijvoorbeeld tellen terwijl hij trampolinespringt: één, twee, drie…  Ook een aanrader: een leuk educatief spel is leerzaam en voor je kind veel aantrekkelijker dan een middag sommen of andere opdrachten maken in een schrift. Wij hebben vast wat voorbeelden voor spellen voor alle leeftijden voor geselecteerd die je vandaag nog kunt bestellen.

Leuk leren tellen en rekenen

 1. Magnetische houten cijfers

  Magnetische houten cijfers safari thema
  Wat is er nou leuker dan leren tellen met magnetische cijfers? Deze set in safari-thema bestaat uit zestig stuks van cijfers en rekentekens. Je kunt ze gebruiken op een whiteboard, of bijvoorbeeld de koelkast waardoor kinderen spelenderwijs leren tellen en rekenen. Bestel ze hier samen met nog meer leuks.

 2. Monkey Balance

  Monkey Balace educatief speelgoed
  Met dit educatieve spel leer je tellen en de basis van wiskunde op een leuke manier. Met behulp van kaartjes, kleine aapjes en nummers leer je gemakkelijk optellen en aftrekken. Het spel beschikt over drie moeilijkheidsgraden, waardoor je kind altijd uitgedaagd wordt. Bestel hier nog meer leuke educatieve spellen.

 3. Tel en beweeg

  Jules Tel & Beweeg
  Tellen, saai? Niet meer met dit leuke spel van Zwijsen, want je kunt met dit spel tellen en bewegen tegelijk. Het spel bestaat uit twee soorten kaartjes, namelijk kaartjes met beweegopdrachten en kaartjes met cijfers en aantallen vingers. Het cijfer en het aantal vingers op een kaartje geeft aan hoe vaak de beweging gedaan mag worden. Bestel het leuke spel hier.

  Advertentie
 4. Getallenlijn

  Getallenlijn mat 1-20
  Een rekenmat is een handig item om te gebruiken wanneer je kind leert tellen en rekenen. Deze is gemaakt van PVC en kan op alle ondergronden gebruikt worden. De getallen zijn weergegeven in de 5 structuur, wat aansluit bij alle rekenmethodes. Bestel hem hier samen met nog veel meer educatieve items.

Oefenen met taal en letters

 1. Allereerste leesspelletjes

  Allereerste leesspelletjes
  Zit je kind in groep 1? Dan begint hij zich misschien al te interessen in letters en woorden. Dit oefenboekje zorgt ervoor dat je kind niet achterloopt in de voorbereiding op het lezen. Met het oefenboek leert je kind goed observeren, letters herkennen, logisch denken en nog veel meer. Op zoek naar nog meer informatieve kinderboeken? Bekijk ze hier.

 2. Leren schrijven

  Ik leer schrijven
  Spelenderwijs leren schrijven is natuurlijk een stuk leuker. Met de set van ‘Ik Leer Schrijven’ – bestaande uit 20 kaarten en 94 opdrachten op 5 verschillende niveaus – leert je kind onder andere kleine letters, hoofdletters en woordjes schrijven. Helemaal handig: alles zit netjes opgeborgen in een koffertje, die je dus handig mee kunt nemen. Bestel hem hier voor je kleine schrijver.

 3. Letterkwartet

  Letterkwartet
  Dit kwartetspel is perfect voor kinderen die net leren lezen. Op deze manier kun je thuis oefenen met letters en woorden die je op school leert. Op de kaartjes staan simpele woorden, zoals ‘uil’ en ‘sok’, met daarbij een bijbehorende afbeelding. Een leuk spel, voor jong en oud! Bestel hier alle items die te maken hebben met leren lezen.

  Advertentie
 4. Magnetische letters

  Gekleurde magnetische letters
  Net als magnetische nummers, bestaan er ook magnetische letters. De set bestaat uit 26 stuks, namelijk alle letters uit het alfabet. Je kunt ze gebruiken op de koelkast of bijvoorbeeld een whiteboard, dus ze zijn ideaal voor thuis. Welke woorden kan jij allemaal maken met de gekleurde letters? Bestel de magneten hier.

 5. Ik leer letters

  Ik Leer Letters
  Letters herkennen, letters bij afbeeldingen zoeken, het alfabet vormen en je woordenschat vergroten: met dit spel leert je kind het allemaal! Het spel bestaat uit 26 letterpuzzels. Leg alle letters van het alfabet op volgorde van A tot Z. Zie je een woord dat begint met de letter A? Verbind deze dan met het puzzelstukje met de letter A. Hebben? Bestel hem hier en bekijk nog veel meer speelgoed op het gebied van interactief leren.

Bouwen maar!

 1. Houten huis bouwen

  Houten blokkendoos huis bouwen
  Bouwspeelgoed zorgt niet alleen voor urenlang speelplezier, maar ook voor een groei in onder andere de creatieve ontwikkeling. Deze mooie bouwset bestaat uit 200 houten blokken waarmee je een mooi huis kunt bouwen. De set van het merk Goki is ooit zelfs uitgeroepen tot het beste speelgoed van het jaar in de categorie ‘voor artiesten en bouwers’. Nog meer houten blokken kopen? Shop ze hier.

 2. Flexibele autobaan

  Waytoplay flexibele autobaan
  Bouw je eigen autoweg voor al je favoriete autootjes met deze flexibele baandelen. De set van Waytoplay bestaat uit 16 delen die gemakkelijk aan elkaar te leggen zijn. Je kunt er – binnen én buiten – op elk oppervlak mee spelen, hij is gemakkelijk schoon te maken en altijd uit te breiden met extra baandelen van Waytoplay. Bestel hem hier samen met nog meer mooie racebanen.

 3. Magnetisch bouwen

  Magnetische bouwblokken
  Dit speelgoed is kleurrijk, veilig en educatief, waarmee je kind werkt aan zijn creativiteit, fantasie, motoriek en cognitieve en teamwork vaardigheden. De magnetische onderdelen zijn sterk en veilig voor kinderhandjes. Maak je een hond, een vliegtuig of een andere constructie? Het is allemaal mogelijk! Bestel hier alle bouwsets voor je kind.

 4. Make ’n Break circus

  Ravensburger Make 'n Break circus - Pocketspel
  Kun jij de geweldige trucs die de wilde roofkatten uitvoeren in het circus namaken? Het spel bestaat uit 30 kaarten met 60 opdrachten, en 15 houten delen. Met behulp van de houten stukken maak je de truc die op het kaartje staat afgebeeld na. Wie het snelste is, wint! Bestel hem hier samen met nog meer mooie actiespellen.

Nog meer educatieve spellen

 1. Test je kennis

  Squla flitsquiz groep 1 2 3
  Weet jij de antwoorden op deze uitdagende vragen over verschillende basisschoolvakken? Het spel bestaat uit meer dan 100 vragen. Degene die het antwoord op de vraag het snelste weet, heeft gewonnen. De quiz is geschikt voor kinderen uit groep 1, 2 en 3. Bestel hier alle educatieve spellen voor je kind.

 2. Spel voor groep 3 en 4

  Electro Basisschool groep 3&4
  Zit je kind in groep 3 of 4? Misschien is dit spel dan wel geschikt om aan te schaffen! In dit leerspel van Electro kom je veel leuke schoolthema’s tegen, zoals taal, rekenen en Engels. Met de pen raak je het antwoord aan op de kaart. Wanneer deze goed is, gaat het lampje branden en klinkt er een leuk muziekje. Bestel het leuke leerspel nu hier.

 3. Dagplanner

  OKID Dagplanner
  Routine en rust, dat is wat je wil in huis. Voor jezelf, maar ook voor je kind. Met deze dagplanner komt dat helemaal goed! Met behulp van kleurrijke activiteiten- en takenkaarten kun je samen met je kind bepalen welke activiteiten er die dag gaan plaatsvinden. Je kind weet waar hij aan toe is en went zo aan het dagritme. Bestel hem hier, samen met nog veel meer handige items.

 4. Electro

  Electro Wonderpen Logisch Denken
  Met 12 grote kaarten met meer dan 90 vragen is je kind wel even zoet. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Met de speciale wonderpen kun je de antwoorden aanraken. Brand het lichtje? Dan heb je de vraag goed beantwoord! Een leuke manier om te leren over verschillen, overeenkomsten en nog veel meer. Bol.com verkoopt nog veel meer spellen van Electro, dus neem snel een kijkje! Bestel ze hier.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Shoppen met (extra) korting

met je eigen digitale Ouders van Nu Voordeelpas

Redactioneel – Offer – Pijnstilling

Elle TENS 2

Natuurlijke pijnbestrijding bij de bevalling
Shop nu