Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kamertje

Kinderkamer inspiratie: ‘Ik verander elke week wel iets aan hun kamer’

Op zoek naar inspiratie voor de kinderkamer? De peuters van Leonie en Jasper delen een kamer, waar de kleuren lekker clashen. Leonie: 'Ik heb gewoon gemaakt wat ik mooi vind: sinaasappeltjesbehang gecombineerd met groen, en een paarse kledingkast.'

Advertentie

Leonie (33, freelance interieurontwerper en eigenaar van broodjeaap.shop) en Jasper (35, customer onboarding manager) wonen met hun kinderen Saar (3,5) en Ted (2) in een appartement in Haarlem. Diepgroen met felpaars en sinaasappel-behang: één ding is zeker, aan lef geen gebrek in de kinderkamer.


Deze afbeelding: vloerkleed, peuterbed en poppenbed IKEA, hemeltje Roommate, dekbedovertrek en nachtlamp hond De Kleine Zebra, slinger ZARA Home, croissanttrui Broodje Aap

Nieuwbouw aan het water

‘We zouden graag een ander huis met een grote tuin in Haarlem kopen, maar door de huizenmarkt zitten we hier ‘vast’. Een goede plek om vast te zitten trouwens: we wonen in een nieuwbouwappartement aan het water. In de zomer steek ik zo in mijn bikini de straat over om op het Spaarne te gaan suppen.

En het is een kindvriendelijke buurt met veel buitenspeelplekken. Maar als de kinderen ouder zijn, zou het lekker zijn als ze een eigen kamer hebben. Nu weten ze niet beter: ze slapen door elkaars gehuil heen en als ze wakker zijn, is het meteen keten.

Advertentie

 


Deze afbeelding: stoel en kleed IKEA, konijnenlamp Rose in April, behang Roomblush, lampjesslinger Cottonballs

Samen op een kamer

Toen Ted net geboren was, sliep hij eerst een maand of vijf bij ons op de kamer. Bij Saar was dat maar vijf weken! We wilden niet te veel verandering voor haar in één keer. Daarom kreeg zij toen Ted geboren was, net als wij, een klein bed naast haar ledikant.

Toen Ted een maand oud was, ging Saar over naar een peuterbed, ‘omdat ze nu een grote zus was’. Het ledikant waarin ze sliep, lieten we staan zodat ze aan het idee kon wennen dat haar broertje bij haar kwam slapen. Zo verliep het allemaal heel natuurlijk.

Advertentie

Eigen verhaal

Ik ben goed in klussen, dat heb ik van mijn ouders – mijn vader wordt zelfs Opa Klus genoemd. We hebben geen grote aanpassingen aan de kamer gedaan voor Ted. Nou ja, ik verander wekelijks wel wat, maar dat zijn kleine dingen. Ik verwissel de posters regelmatig of zet iets uit de woonkamer in hun kamer.

Met Ted erbij is de kamer wat stoerder geworden, maar niet per se voor een jongen of meisje. Ik heb gewoon gemaakt wat ik mooi vind: sinaasappeltjesbehang gecombineerd met groen dus. De kledingkast is juist paars. Fijn als kleuren clashen.

Ik hou van spullen met een verhaal. De letterbak boven het kastje waar ik zelf een commode van heb gemaakt, hing ooit in mijn kinderkamer. Nu is het een showplekje van de kinderen. De beesten die erin staan hebben op hun verjaardagstaarten gestaan, maar er zitten ook veertjes van de kinderboerderij in.’

Je kunt Leonie volgen op Instagram via @broodje_aap_.

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Kim Krijnen. Styling: Paula Schouten

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Shop het kamertje:

Redactioneel – Offer – Voeding zwangerschap

Eten voor twee

Het Ouders van Nu kookboek
Shop nu