Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Bevriende weeskindjes zien elkaar jaar na adoptie weer terug

De 3-jarige Hannah en de 4-jarige Dawson zijn allebei wees. Nu - na een jaar - beleefden ze op het vliegveld in Texas een gelukkig weerzien. Ze vlogen elkaar direct in de armen.

De kinderen leerden elkaar kennen in een Chinees weeshuis en werden onafscheidelijk. Nadat Hannah werd geadopteerd door een Amerikaans stel, waren ze bang dat ze elkaar nooit meer zouden zien.

Advertentie

Feestje

Het weerzien was onvergetelijk. Ze hadden elkaar namelijk al zeker een jaar niet meer gezien. Beide kinderen waren ter adoptie gesteld door hun biologische ouders. Hannah vanwege haar hazenlip, Dawson’s ouders lieten hem achter omdat hij vocht in zijn hersenen had.

‘We kunnen hem niet achterlaten’

Hannah’s adoptieouders hadden Dawson al ontmoet toen ze haar ophaalden in China. ‘We kregen een rondleiding in het weeshuis en zagen hoe de twee op elkaar reageerden. Ik dacht: ‘We kunnen dat jongetje niet hier achterlaten!”, vertelt Sharon Sykes, Hannah’s moeder.
Weeskindjes Dawson en Hannah

Facebook-oproep

Terug in de Verenigde Staten deelde Sharon een foto van Dawson op Facebook in de hoop dat het jongetje ook geadopteerd zou worden. Kort na deze oproep reageerden Chris and Amy Clary. Na een adoptieproces van ruim een jaar kunnen Dawson en Hannah elkaar gelukkig weer vaker zien. De ouders zijn ook bevriend geworden. ‘En wie weet, misschien zijn we op een dag schoonouders,’ lacht Sharon.

Auteur: Noortje Molenaar – Bron: Redbook