Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kinderen kalmeren asielhonden door ze voor te lezen

Als er een initiatief snél naar Nederland mag overwaaien is het de Shelter Buddies Reading Program van The Humane Society. Dit programma laat Amerikaanse kinderen die moeite hebben met lezen, verhalen voorlezen aan bange asielhonden. Het voorlezen heeft een kalmerend effect op de honden én de kinderen leren ondertussen hun leesvaardigheid verbeteren. Een absolute win-winsituatie!

In het Amerikaanse dierenasiel zitten veel schuwe en angstige honden, die niet gewend zijn om met mensen om te gaan. Om de honden te laten wennen aan menselijk contact, besloot het asiel de hulp van jonge kinderen in te schakelen. De organisatie vroeg kinderen tussen de zes en vijftien jaar – die moeten oefenen met lezen of bang zijn om voor een publiek te lezen – of ze vrijwillig de honden verhalen wilden voorlezen.

Advertentie

Het is de bedoeling dat de honden aan het eind van het verhaal voorin de kennel bij de kinderen zijn gaan liggen. Honden die voorin hun kennel liggen, komen namelijk eerder aan een baasje. Het mooiste van alles: de honden vinden inderdaad vaker een nieuw thuis dankzij de Shelter Buddies Reading Program.