Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
baby in bad

20x mooie babynamen die perfect passen bij het sterrenbeeld Waterman

Ben je uitgerekend tussen 20 januari en 18 februari en ben je nog op zoek naar dé naam? Deze jongens- en meisjesnamen passen perfect bij het vermoedelijke sterrenbeeld van je kind: Waterman.

Advertentie

Zelfstandig, behoefte aan vrijheid, rebels, nieuwsgierig, stoer, dol op avontuur en een echte voorloper: het zijn zomaar wat eigenschappen en vaardigheden van een typische Waterman. Hier wat namen die perfect passen bij dit sterrenbeeld en de bijbehorende karaktereigenschappen.

Meer weten? Alle eigenschappen van een typisch Waterman-kind

Jongensnamen

 1. Deniz

  Deze Turkse naam betekent ‘zee’. Niet alleen origineel, maar ook perfect voor een jongen met het sterrenbeeld Waterman.

 2. Kai

  Deze naam heeft ook de betekenis ‘zee’, maar is een typische jongensnaam op Hawaï.

  Advertentie
 3. Simon

  Deze Hebreeuwse naam betekent ‘luisteren’ of ‘horen’. Iets wat Watermannen heel goed kunnen, waardoor ze zulke fijne gesprekspartners zijn.

 4. Arvin

  De Duitse naam Arvind betekent ‘vriend van het volk’ en wordt vooral veel in Noorwegen gegeven. Een naam die mooi past bij jouw allemans vriend.

 5. Jordan

  Deze Hebreeuwse naam betekent ‘water dat naar beneden stroomt’. Hoe toepasselijk wil je het hebben?

 6. Felix

  De naam Felix is ​​een jongensnaam van Latijnse oorsprong en betekent ‘blij, gezegend’ wat goed past bij het karakter van jouw kind.

  Advertentie
 7. Raymond

  De naam Raymond is een jongensnaam van Duitse oorsprong en betekent ‘wijze beschermer’ of ‘beschermende handen’. Erg mooi voor de stoere, maar knuffelbare Watermannen.

 8. Alexander

  De naam Alexander betekent ‘mannen verdedigen’, en dit is precies waar veel Watermannen bekend om staan: opkomen voor de underdog.

 9. Samir

  Samir heeft meerdere oorsprongen en betekenissen, en één daarvan is dat het het Sanskrietse woord is voor ‘wind’ of ‘lucht’ – de perfecte mannelijke luchttekennaam dus. (Ja, want het sterrenbeeld Waterman is geen waterteken maar een luchtteken!)

 10. Sky(e)

  Ook deze naam heeft de betekenis ‘lucht’, naast natuurlijk ‘hemel’. Stoer!

Meisjesnamen

 1. Simone

  Simone is de vrouwelijke variant van Simon. Deze Hebreeuwse naam betekent ‘luisteren’ of ‘horen’. Iets wat Watermannen heel goed kunnen.

 2. Nova

  Nova betekent ‘nieuw’ en ‘origineel’. Watermannen staan erom bekend altijd voorop te lopen in de trends en zullen dus vaak met iets nieuws en origineels komen.

 3. Mila

  De Slavische naam Mila betekent ‘geliefd bij de mensen’. Iets wat natuurlijk perfect past bij jouw Waterman-dochter die door menigeen geliefd zal worden.

 4. Ariël

  Ariël, de kleine zeemeermin die graag op het land wil leven met haar prins Erik: wie kent haar niet? Dé perfecte naam voor jouw onderwaterprinses.

 5. Sacha

  Deze (uniseks) Griekse naam betekent ‘helper van de mensheid’ en ‘beschermer van het volk’. Een stoere naam voor een echte held(in)!

 6. Alice

  De naam Alice betekent ‘wijze raadgever’, maar ook ‘nobel’ en ‘vriendelijk’, iets wat goed bij het karakter van jouw Waterman-dochter zal passen.

 7. Aria

  De Italiaanse naam Aria betekent ‘lucht’. Veel mensen denken dat de Waterman een waterteken is, maar het is eigenlijk een luchtteken.

 8. Iris

  Iris is de perfecte naam voor jouw kleurrijke dochter. De naam betekent namelijk ‘kleurrijk’ en ‘regenboog’. In de Griekse mythologie was Iris de godin van de regenboog. Een mooie naam voor watermannen die dol zijn op avontuur en vrijheid én natuurlijk perfect voor een luchtteken-sterrenbeeld.

 9. Maya

  Deze van origine Hindoestaanse naam heeft verschillende betekenissen, maar één ervan is afgeleid van het Hebreeuwse Mayim, wat ‘water’ betekent.

 10. Frida

  Frida is een naam uit IJsland en betekent ‘vrij’ –  precies waar een Waterman zo veel waarde aan hecht.

Ook interessant: 9 redenen waarom de Waterman zo’n fantastisch sterrenbeeld is

Bronnen: BabyGaga, Popsugar, ScaryMommy – beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Shop hier