Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 

24x babynamen geïnspireerd op honden- en kattennamen

Ben je zwanger en ben je nog op zoek naar dé naam? Je kunt je door van alles en nog wat laten inspireren: van namen van familieleden of vrienden, het seizoen waarin je kind wordt geboren tot je favo serie. En geloof het of niet: ook in de lijstjes met populaire honden- en kattennamen staan heel wat namen die hartstikke leuk zijn voor jongens en meisjes.

Advertentie

Jongensnamen

 1. Beer

  Of je nu een hond, kat of baby hebt. De naam Beer past bij alle drie! De betekenis is sterk of moedig als een beer. Jij kunt natuurlijk je eigen betekenis daaraan geven en lekker knuffelen met jouw ‘knuffelbeer’.

  Ook leuk: Babynamen geïnspireerd op de natuur

 2. Billy

  In Nederland geven we de naam Billy vaker aan jongens dan aan meisjes. In Groot-Brittannië is het veel normaler als meisjes Billy heten. Billy betekent ‘standvastige beschermer’. In het Hindi betekent het ‘kat’.

  Hier nog 17 ‘Ikea-babynamen’ die weleens heel populair zouden kunnen worden

  Advertentie
 3. Bodhi

  Bodhi betekent ‘bescherming’ of ‘bode’. Net als de naam Billy wordt deze naam aan jongens en meisjes gegeven, maar in Nederland gebruiken we hem sneller voor een jongen.

 4. Jack

  Deze stoere, krachtige naam staat voor ‘bezetter’ of ‘overwinnaar’. Leuke vrouwelijk variant: Jacky of Jackie.

 5. James

  De naam James wordt vaak gegeven aan jongens in Groot-Brittannië. De betekenis van James is ‘bezetter’ of ‘overwinnaar’.

  Meer inspiratie? Deze coole namen gaven Britse celebs aan hun kind

  Advertentie
 6. Max

  De naam Max is vaak een afkorting. Denk bijvoorbeeld aan de namen Maxwell en Maximilian. Max komt van het Latijnse woord ‘maximus’ wat ‘beste’ betekent.

 7. Mick(ey)

  Net als de naam Max kan de naam Mick(ey) een afkorting zijn van Michael. De bekendste Mickey is natuurlijk Mickey Mouse. Hoe schatting is het als jouw hond of kat ook zo heet?

 8. Milo

  Milo klinkt lief en tegelijkertijd ook stoer. De naam komt vaak in Engelstalige landen voor en betekent ‘soldaat’.

 9. Moos

  Moos is afgeleid van de naam Mozes en komt uit het Hebreeuws. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Egyptische woord ‘mez’, dat ‘zoon’ betekent.

 10. Teun

  Teun is een Nederlandse naam waarvan de betekenis niet duidelijk is. Waarschijnlijk is Teun een kortere variant van de naam Teunis en die is weer afgeleid van de naam Antonius.

  Hier nog 105 (!) oer-Hollandse babynamen voor jongens én meisjes

 11. Sam

  Sam is net als meerdere namen een uniseks-naam. Het betekent ‘de naam is God’ of ‘van God gebeden’. Het is een verkorte vorm van de Hebreeuwse naam Samuel. Naast Sam hoor je tegenwoordig ook vaak de naam Sem.

 12. Storm

  Storm is een Germaanse jongensnaam, met de gelijknamige betekenis ‘storm’. Het betekent ook wel ‘onstuimige beweging’ of ‘heftige aanval’.

Meisjesnamen

 1. Angel

  Angel is afgeleid van Angela of Angelina. Angel is een meisjesnaam die teruggaat op het Griekse woord ‘angelos’ of ‘angelikos’, dat ‘engel, boodschapper van God’ of ‘van een engel, aan een engel gelijk’ betekent.

 2. Bo

  Bo is ook een jongensnaam, maar als we kijken naar de naam Bo voor meisjes, kan het een afgeleide zijn van het Franse ‘beau’ dat ‘mooi’ betekent. Beau wordt ook voor jongens en meisjes gebruikt.

 3. Charlie

  Meisjes die Charlotte heten, krijgen vaak de bijnaam ‘Charlie’. De betekenis is niet duidelijk, maar van oorsprong is Charlie weer afgeleid van de jongensnaam Karel.

 4. Daisy

  Daisy is een Engelse meisjesnaam dat ‘madeliefje’ betekent. Het woord stamt af van het Angelsaksische ‘dæges éage’, wat ‘oog van de dag’ betekent.

 5. Guusje

  Guusje is afgeleid van Guus. De naam Guus wordt sneller aan een jongen gegeven. Het is een Nederlandse naam en betekent ‘vermeerderaar’ of ‘beroemde vreemdeling’. De naam kan een afkorting zijn van twee verschillende namen: Augustus of Gustaaf. Guusje is juist echt een meisjesnaam.

 6. Kyra

  Kyra is een Slavische naam die afstamt van Cyrillus. Deze naam betekent ‘heer’ en is afgeleid van het Griekse woord ‘kurios’ of het Oudperzische ‘koeroesj’ dat ‘heer’ betekent. Toch noem je sneller een meisje Kyra dan een jongen en betekent het ook het woord ‘zon’.

 7. Lola

  Lola is afgeleid van de Spaanse naam Dolores. De naam is werd gebruikt als variatie op de naam Maria, die ook wel Maria de los delores wordt genoemd in Spanje. Dit betekent ‘Maria der smarten’, oftewel ‘Moeder der smarten’.

 8. Luna

  Luna is een meisjesnaam die afkomstig is uit het Latijn. Het betekent ‘maan’. Het was ook de naam van de Romeinse maangodin. Deze godin werd in de Griekse mythologie ook wel Selene genoemd. Zij was de eeuwige maagd, omdat de Grieken en Romeinen geloofden dat de maan symbool stond voor puur- en kuisheid.

 9. Molly

  Molly is afgeleid van Maria. Maria is een Hebreeuwse meisjesnaam en is een variant op Mirjam. De naam Mirjam is bekend uit het Oude Testament. Zij was de zus van Mozes.

 10. Pippa

  Pippa is afgeleid van de jongensnaam Philip. En Philip is weer afkomstig van Filippus. Deze Griekse naam betekent ‘liefhebber van paarden’.

 11. Senna

  Senna is een naam die geen duidelijke betekenis heeft. Mogelijk komt de naam uit het Germaans en is het een verkorting van namen die met de Oudnoorse stam ‘sannr’ begonnen. Dit betekent ‘waar’ of ‘waarheid’. Een andere verklaring is dat het Arabische naam is die verwijst naar de sennaplant.

 12. Zoë

  Zoë is een meisjesnaam die afkomstig is van het Griekse woord ‘zoè’ of ‘zooè’ en het betekent ‘leven’. Zoë was onder andere de naam van een Byzantijnse keizerin. In Nederland wordt de naam op twee verschillende manieren uitgesproken, als ‘zo-ee’ of als ‘zo-ie’.

Bron: Groot voornamenboek 2018


Commercieel – Hema – Offer – Winterjas

Jassen

Met een zachte teddy voering en twee steekzakken
Vind je hier