Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

30 koninklijke babynamen (ook mooi als je geen blauw bloed hebt)

Ben je zwanger en nog op zoek naar dé naam voor jouw prins of prinses? Laat je inspireren door babynamen die in koninklijke kringen worden gegeven. Van Amalia tot Zaria: wat is jouw favoriet?

Jongensnamen

 1. Willem-Alexander (Nederlands koningshuis)
  Je baby vernoemen naar onze leuke koning. Why not?! Deze naam is een samentrekking van de historische namen Willem en Alexander. Willem betekent ‘standvastige beschermer’ en Alexander betekent ‘beschermer van het volk’.
 2. William (Brits koningshuis) 
  Is toch een leukerd die William, prins van het Verenigd Koninkrijk? Deze Engelse jongensnaam betekent ‘resoluut beschermer’.
 3. Carlos (Nederlands koningshuis)
  Deze Portugese jongensnaam betekent ‘vrij man’. En is de naam van de oudste zoon van prinses Irene en haar ex Carel Hugo van Bourbon-Parma.
 4. Harry (Brits koningshuis)
  De naam van de leukste prins van het Verenigd Koninkrijk. Die trouwens officieel Henry heet. Je weet wel, die van Meghan Markle. Deze Engelse naam betekent ‘heerser van het thuisfront’.
 5. Filip (Belgisch koningshuis)
  Leuk als je een paardenmeisje bent, want deze naam betekent zoiets als ‘paardenliefhebber’. De koning van België heet ook zo, maar of hij gek van paarden is? Geen idee.
 6. Bernhard (Nederlands koningshuis)
  Deze naam kennen we natuurlijk van de man van voormalig koningin Juliana en hun kleinzoon, de op een na oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Deze stoere Duitse jongensnaam betekent ‘dapper als een beer’.
 7. Charles (Brits koningshuis)
  De naam van de nieuwbakken koning van het Verenigd Koninkrijk, vader van William en Henry. Misschien niet de coolste royal van allemaal, maar met z’n naam is niets mis. De betekenis: ‘vrij man’.
 8. Floris (Nederlands koningshuis)
  De naam van een andere zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Betekenis: ‘florerend’. Leuke varianten: Florian, Florius of – kort maar krachtig – Flip.
 9. Felipe (Spaans koningshuis) 
  Zo heet de best wel knappe koning van Spanje en vele vorsten voor hem. Een andere vorm van Filip (zie nummer 11) met uiteraard dezelfde betekenis.
 10. Maurits (Nederlands koningshuis)
  De George Clooney onder de prinsen wordt de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven ook wel genoemd. Zijn naam betekent waarschijnlijk ‘Moor, inwoner van Mauritanië’.
 11. George (Brits koningshuis)
  Prins George, de zoon van William en Kate, maakt deze naam weer helemaal hip. De betekenis van deze van oorsprong Griekse jongensnaam is best verrassend, namelijk: ‘boer’. En dat voor een prinsje.
 12. Pieter-Christiaan (Nederlands koningshuis)
  Ook al een zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Pieter betekent ‘rots’ en Christiaan betekent ‘volger van Christus’.

Meisjesnamen

 1. Máxima (Nederlands koningshuis)
  Onze prachtige koningin heeft ook nog eens een prachtige naam. Deze Latijnse naam is de vrouwelijke vorm van Maximus, wat ‘de grootste’ betekent.
 2. Amalia (Nederlands koningshuis)
  Deze Latijnse meisjesnaam betekent ‘hardwerkend’. Niet zo gek dat Máxima en Willem-Alexander deze naam hebben gekozen voor hun oudste dochter, want de taak die haar te wachten staat is behoorlijk pittig.
 3. Pippa (Brits koningshuis)
  Pippa werd in één klap beroemd door haar sexy verschijning op het huwelijk van zus van Kate Middleton en de Britse prins William. Eigenlijk heet ze trouwens Philippa, maar deze afkorting is toch veel leuker?
 4. Leonore (Nederlands koningshuis)
  De naam van de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien. De betekenis: ‘licht’ en ‘zonnestraal’. Kortom, een leuke naam voor vrolijke meisjes.
 5. Sofia (Spaanse koningshuis)
  Sofie, Sofia, Sophia: allemaal even mooi. En koninklijk, want in de geschiedenis van de vorstenhuizen zijn heel wat Sofia’s en varianten van deze naam terug te vinden. De moeder van de koning van Spanje Felipe heet bijvoorbeeld zo. De betekenis is ook niet slecht: ‘wijsheid’.
 6. Eloise (Nederlands koningshuis)
  De naam van een andere dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien. Deze Franse meisjesnaam betekent ‘beroemd in strijd’.
 7. Charlotte (Brits koningshuis)
  Hoe dan ook een mooie naam, maar bovendien de naam van het middelste kind van good looking royals William en Kate. Betekenis: ‘sterk’ en ‘dapper’.
 8. Mabel (Nederlands koningshuis)
  Deze Engelse meisjesnaam betekent ‘liefelijk’ en ‘beeldschoon’. Uiteraard bekend geworden door de vrouw van wijlen prins Friso. En die mag dan geen blauw bloed hebben, maar je dochter vernoemen naar een stoere, ambitieuze vrouw is zeker geen slecht idee.
 9. Luana (Nederlands koningshuis)
  De naam van een van de twee dochters van Mabel en wijlen prins Friso. Combinatienaam van Louise (roemvolle strijder en/of in alle opzichten wijs) en Anna (genadig, liefelijk). Like!
 10. Elizabeth (Brits koningshuis) 
  Ze was tot haar overlijden in 2022 koningin van het Verenigd Koninkrijk en heeft maar liefst zeventig jaar op de troon gezeten. Deze Hebreeuwse naam betekent ‘gewijd aan god’.
 11. Meghan (Brits koningshuis)
  De roepnaam van de knappe Amerikaanse vrouw van prins Harry, die officieel Rachel Meghan heet. Betekenis: ‘parel’.
 12. Kate (Brits koningshuis) 
  Uiteraard de naam van de beeldschone vrouw van prins William die officieel Catherine heet, maar Kate wordt genoemd. Deze Keltische meisjesnaam betekent ‘gezegend’ en ‘puur’.
 13. Zaria (Nederlands koningshuis)
  De jongste dochter van Mabel Wisse Smit en wijlen prins Friso. Deze Arabische meisjesnaam betekent ‘bloeiend’.
 14. Alexia (Nederlands koningshuis)
  Uiteraard een van de dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De naam is een variant op Alexander dat ‘beschermer van het volk’ betekent.
 15. Letizia (Spaans koningshuis)
  De vrouw van koning Felipe. Deze Latijnse meisjesnaam betekent ‘vreugde’ en ‘blijdschap’. Voor vrolijke meisjes dus.
 16. Lilibet (Brits koningshuis)
  Deze té schattige naam was de bijnaam van koningin Elizabeth en de voornaam van de dochter van Meghan en Harry, die dus is vernoemd naar haar overgrootmoeder. Haar roepnaam is Lili. Ook al zo cute. De tweede naam van het meisje is trouwens Diana, naar haar overleden oma, de moeder van Harry. Ook een naam om te onthouden.
 17. Mathilde (Belgische koningshuis)
  De vrouw van koning Filip. Deze naam betekent ‘machtige strijder’.
Redactioneel – Offer – Geboortekaartje

Geboortekaartjes

Mooiste kaart voor je kindje
Bekijk hier