Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

40x babynamen voor jongens en meisjes geïnspireerd op de zon

Ben je in de zomer uitgerekend en/of wordt je kind geboren op een zonnige dag? Wat dacht je van een babynaam met de betekenis ‘zon’? Vind je deze namen wel mooi, maar net iets té bijzonder? Ook leuk als tweede naam voor je eigen zonnetje in huis.

Advertentie

Tip: Wist je dat je heel veel producten kunt personaliseren?

20 jongensnamen

 1. Elio
  Deze mooie jongensnaam is afgeleid van de zonnegod uit de Griekse mythologie Helios. Momenteel is Elio heel populair in Frankrijk, maar in Nederland heb je met Elio een heel unieke naam te pakken.
 2. Apollo
  Apollo is de god van vele dingen: muziek, licht, poëzie én de zon. Deze stoere jongensnaam valt duidelijk in de smaak bij Gwen Stefani en Gavin Rossdale: zij gaven hun derde zoon de naam Apollo.Lees ook: Deze coole namen gaven Britse celebs aan hun kinderen
 3. Cyrus
  Zon is een van de vele betekenissen van deze Perzische naam, die vooral populair is binnen de Iraanse gemeenschap. Wellicht heb je de naam ook al eens gehoord omdat Hugh Dancy en Claire Danes hun zoon Cyrus hebben genoemd. 
 4. Arun
  Een korte, stoere Hindoestaanse babynaam. In het Hindoeïsme is Arun de naam van de persoon die de strijdwagen van de zonnegod bestuurt.
 5. Samson
  Samson betekent zon en was ook de naam van een held uit het Oude Testament die buitengewone krachten had. Samson is een leuk alternatief voor ouders die de roepnaam Sam leuk vinden, maar Samuel te populair.
 6. Surya
  Surya Namaskar is onder yogaliefhebbers bekend als de zonnegroet en Srurya is ook de naam van de Hindoegod van de zon. Hoewel de naam vooral aan jongens gegeven wordt, ook mooi voor een meisje.

  Ter inspiratie: 
  30 jongensnamen voor super stoere meisjes
 7. Roshan
  Deze naam Arabische naam betekent stralend licht.
 8. Phoebus
  Deze Latijnse naam licht en puur en is verwant aan de naam van de Griekse god van de zon: Apollo. Je kent de naam misschien uit de film De Klokkenluider van de Notre Dame.
 9. Levant
  Levant betekent: het land waar de zon opkomt. Een opvallende naam die enorm populair is in Turkije.
 10. Sharik
  Sharik is een Arabische naam en draagt de mooie betekenis ‘iemand op wie de zon schijnt’. Je zou ook kunnen kiezen voor de alternatieve spelling: Sharique.
 11. Aelius
  Aelius is een Romeinse naam en ook deze naam betekent zon. Deze naam wordt in Griekenland aan steeds meer jongens gegeven en ook in Scandinavische landen hoor je Aelius steeds vaker.
 12. Sol
  Sol is het Spaanse woord voor zon. Vind je deze naam een beetje te kort, ga dan voor Solomon.Nog meer stoere namen: De leukste babynamen met 3 letters
 13. Ravi
  Een van de op de zon geïnspireerde namen die je in Nederland steeds vaker hoort is Ravi. Ook een geweldige naam voor een meisje trouwens!
 14. Blaze
  Deze felle naam impliceert een vurige persoonlijkheid, net zo vurig als de zon. Een klassiekere schrijfwijze van deze naam is Blaise.
 15. Ishan
  Ishan is een andere jongensnaam uit het Hindoeïsme die zon betekent. Niet alleen erg geliefd in India, maar ook in het Verenigd Koninkrijk hoor je deze naam regelmatig.
 16. Aarush
  Aarush komt uit het Sanskriet en draagt de bijzondere betekenis: de eerste stralen van de zon.
 17. Aftab
  Ook Aftab betekent zon. Hoewel de naam oorspronkelijk uit Afrika komt, hoor je hem ook in andere delen van de wereld, zoals India, Pakistan en het Midden-Oosten.
 18. Anshul
  Anshul betekent zonnestraal. Topnaam dus voor een stralend kind!
 19. Ra
  Ra is de naam van de Egyptische zonnegod. Het is een korte en krachtige naam die goed combineert met een lange achternaam.
 20. Freyr
  Freyr is een van de belangrijkste goden in de Noorse mythologie. Hij is de God van vrede, vruchtbaarheid en van zonlicht. Met Freyr geef je je baby een trendy Noorse naam.

20 meisjesnamen

 1. Eliana
  De betekenis van Eliana is dochter van de zon. De populariteit van deze naam neemt wereldwijd toe, waarschijnlijk omdat het een mooie multiculturele naam is. Ook acteur Christian Slater koos deze naam voor zijn dochter.
 2. Elidi
  De naam Elidi, betekent geschenk van de zon en heeft Griekse roots. Jarenlang leek de naam verdwenen, maar nu lijkt deze ouderwetse naam voorzichtig terug te keren.
 3. Helen
  De meest klassieke naam uit dit rijtje is Helen. Het is de naam van de knappe, mythologische godin over wie de Trojaanse oorlog werd uitgevochten.
 4. Marisol
  Marisol is een perfecte naam voor een zomerbaby. Het is een veelgebruikte naam in Spanje, maar ook heel gewoon op de Amerikaanse televisie. Zo heb je hem vast wel eens voorbij horen komen in Orange is the New Black of Devious Maids.
 5. Oriana
  De Italiaanse naam Oriana betekent zowel zonsopkomst als goud. Schitterend toch?
 6. Idalia
  Deze mooie naam betekent zoiets als: aanschouw de zon. Je hoor deze naam momenteel veel in Scandinavië, net als de leuke, kortere versie: Ida.Ter inspiratie: 40x originele Scandinavische babynamen
 7. Sunniva
  Sunniva is een Noorse naam met de betekenis: cadeau van de zon. Helemaal leuk is de afkorting Sunny, wie wordt daar nou niet vrolijk van?
 8. Zon(ne)
  We kennen inmiddels allemaal ‘Sterre’ als meisjesnaam, dus waarom geen Zonne? Of gewoon Zon. Bijzonder!Ook leuk: De leukste babynamen met de letter Z
 9. Thea
  Thea is eigenlijk een eenvoudige versie van Theia, in de Griekse mythologie de godin van de zon, de dageraad en de maan. Je kunt Thea natuurlijk ook gebruiken als afkorting van Althea, Dorothea, Theodora of Anthea.
 10. Savita
  Savita is een Hindoestaanse naam die ‘zon’ betekent. Met een kleine aanpassing maak je er de Spaans of Italiaans klinkende naam Sarita van (dat kleine Sara betekent).
 11. Siria
  Er bestaat onenigheid over de oorsprong van deze naam. Sommigen menen dat Siria een Spaanse naam is, terwijl anderen zeggen dat het Perzisch is. Hoe dan ook is het een mooie naam met de betekenis: zon helder, gloeiend.
 12. Solange
  Solange is een prachtige Franse naam die engel van de zon betekent. Door Solange Knowles is de naam inmiddels wereldwijd bekend geworden.
 13. Kalinda
  Ook Kalinda betekent – natuurlijk… – zon en is van oorsprong een Hindoestaanse naam.
 14. Malina
  De naam Malina komt uit het Inuit en is de naam van de godin van de zon. Ook wordt de naam gezien als vrouwelijke tegenhanger van Malcolm.
 15. Kyra
  Kyra komt van de mannelijke naam Kyros, wat – het zal je niet verrassen – zon betekent. Hoewel de naam hetzelfde klinkt als Keira, heeft dat weer een hele andere betekenis, namelijk zwartharig.
 16. Solana
  Solana is een Spaanse naam die zonneschijn betekent. Net als de betekenis klinkt ook de naam warm en vrolijk.Mooi! De 40 populairste Spaanse babynamen
 17. Summer
  De naam Summer is natuurlijk ook een topper voor een meisje dat op een zonnige dag geboren is. In Engelstalige landen is deze naam heel populair, of dat bij ons ook gaat gebeuren is nog maar de vraag.
 18. Alba
  De betekenis van Alba is zonlicht en past heel goed bij de trend voor korte namen en namen die eindigen op een -a. De naam heeft bovendien star quality door de associatie met Hollywood-actrice Jessica Alba.
 19. Solveig
  Deze Scandinavische naam die ‘dochter van de zon’ betekent is razend populair in Noorwegen, maar hoor je daarbuiten nog niet heel veel. Wellicht door de iet wat ingewikkelde uitspraak met een zachte ‘g’?
 20. Aurora
  Aurora betekent dauw en is de naam van de Romeinse godin van de zonsopgang, van wie de tranen in ochtenddauw veranderen. Ook de echte naam van Disney’s ‘Doornroosje’ is Aurora, dus heel toepasselijk voor je kleine prinses.

Meer inspiratie nodig? 30 zomerse babynamen waar je blij van wordt

Bron: Mom Junction Beeld:Shutterstock

Ouders van Nu product – Doodmoe & Dolgelukkig

De leukste voorbereiding op het vaderschap

€18,99
Bestel nu