Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De 100 populairste babynamen van dit moment

Inspiratie nodig voor de naam van je baby? Zoek niet verder! De Amerikaanse site Nameberry heeft een lange lijst bekendgemaakt met de babynamen waar op dit moment het meest op gezocht wordt. Vooral Engelse namen dus, maar grote kans dus dat je deze 50 meisjesnamen en 50 jongensnamen de komende jaren steeds vaker zult horen.

Advertentie

Tip: Weet je al hoe je je baby gaat noemen? Hier vind je de mooiste naamkettinkjes

Populaire babynamen: meisjesnamen

 1. Isla
  De naam Isla is van oorsprong een Schotse en Spaanse naam en betekent ‘eiland’. Een naam die past bij de trend van simpele, traditionele meisjesnamen die beginnen en eindigen met een klinker. Isla komt vooral in Britse namenlijstjes voor.
 2. Olivia
  Deze naam is niet alleen in Nederland populair, maar wordt wereldwijd aan veel meisjes gegeven. De naam Olivia is van Latijnse oorsprong en betekent ‘olijfboom’.
 3. Posie
  De naam Posie wordt vaak genoemd als afkorting van Mariposa, wat ‘vlinder’ betekent. Sinds het gerucht dat Kylie Jenner haar baby Posie wilde noemen is de naam flink in populariteit gestegen.
 4. Aurora
  Aurora betekent ‘dauw’ en is de naam van de Romeinse godin van de zonsopgang, van wie de tranen in ochtenddauw veranderden. Ook de echte naam van Disney’s ‘Doornroosje’ is Aurora, dus heel toepasselijk voor je kleine prinses.
 5. Cora
  Cora is een klassieke naam die weer helemaal van nu is. Cora is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘jonkvrouw’.
 6. Ada
  Nog een klassieke babynaam die plotseling weer super stijlvol is, Ada. Deze Bijbelse naam wordt ook vaak gezien als alternatief voor de meer gangbare naam Ava.
 7. Maeve
  Maeve is een een korte en lieve Ierse meisjesnaam en betekent ‘zij die bedwelmt’.Lees ook: 30 Ierse babynamen voor stoere jongens en betoverende meisjes
 8. Amara
  De naam Amara is afkomstig uit het Italiaans, Grieks en Afrikaans en betekent ‘genade’ of ‘bitter’. Experts van Nameberry noemen de naam sterk, aantrekkelijk en stijlvol en verwachten dat het niet lang duurt voor deze naam de wereld veroverd.
 9. Charlotte
  Al jaren de perfecte naam voor een stoere meid met klasse. Charlotte betekent namelijk ‘sterk’ en ‘dapper’.
 10. Amelia
  De naam Amelia is van Duitse oorsprong en betekent ‘werk’. In Engelstalige landen is deze naam al een tijd razend populair, hoewel wij in Nederland misschien vaker kiezen voor de Franse variant Amélie.
 11. Ophelia
  De meisjesnaam Ophelia is van Griekse oorsprong en betekent ‘hulp’. De naam is vooral bekend door het hoofdpersoon Ophelia uit Hamlet van Shakespeare.
 12. Ava
  Een eenvoudige naam met stijl is Ava. Deze naam komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent ‘leven’.
 13. Rose
  Een echte klassieker die wereldwijd populair blijft. Al kiezen Nederlandse ouders vaker voor de Nederlandse schrijfwijze Roos of de variant Rosa.
 14. Genevieve
  De Franse naam Genevieve betekent ‘stamvrouw’ en werd na 1930 nog maar nauwelijks gegeven. Maar sinds een paar jaar neemt de populariteit van deze naam weer toe.
 15. Luna
  De naam van de Romeinse godin van de maan wordt steeds populairder in Europa en dan met name in Nederland, Duitsland, Zweden, Spanje en Portugal. Luna komt oorspronkelijk uit het Italiaans en betekent ‘maan’.
 16. Eleanor
  Een klassieke naam, afkomstig uit Engeland. Vind je Eleanor iets te statig? Ga dan voor de namen als Ellie, Nora of Lea, die direct afgeleid zijn van Eleanor.
 17. Elodie
  De naam Elodie is afkomstig uit het Frans en betekent ‘buitenlandse rijkdommen’. Deze muzikale naam wordt vooral in Frankrijk, Engeland en Wales aan meisjes gegeven.
 18. Lucy
  Lucy kwam eerst vooral voor in Engeland en Wales, maar is nu ook bij ons populair. De naam is komt uit het Latijn en betekent ‘licht’.
 19. Freya
  De naam Freya komt oorspronkelijk uit het Noors en betekent ‘een nobele vrouw’. Deze naam van de Noorse godin van liefde, schoonheid en vruchtbaarheid is volgens Nameberry een van de grote stijgers van de komende jaren.
 20. Anna
  Deze Hebreeuwse meisjesnaam betekent ‘genade’. Een mooie klassieke en eenvoudig naam die al generaties lang populair is in heel Europa.
 21. Astrid
  De naam Astrid heeft een Noorse oorsprong en betekent ‘goddelijk mooi’.
 22. Evelyn
  De naam Evelyn is van oorsprong een Engelse meisjesnaam en betekent ‘gewenst kind’. En hoewel het bij ons vooral bekend is als meisjesnaam, is Evelyn oorspronkelijk ook een jongensnaam.
 23. Eloise
  Eloise is oorspronkelijk een Franse en Engelse naam en betekent ‘gezond’ of ‘breed’. Ook de Italiaanse variant Eloisa wordt steeds populairder.
 24. Violet
  De naam Violet heeft een Latijnse oorsprong en betekent ‘paars’. Een naam die 100 jaar geleden al razend populair was, maar in de jaren 80 nog maar nauwelijks werd gegeven. Sinds een jaar of tien is de naam weer terug en neemt de populariteit ervan meer en meer toe.
 25. Alice
  Alice is een klassieke literaire naam afkomstig uit het Duits die zowel stoer als lief is. De betekenis is ‘nobel’. Net als andere meisjesnamen die met een A beginnen is de naam de laatste jaren flink in populariteit gestegen. 

Meer inspiratie meisjesnamen?

Heb je jouw favoriete meisjesnaam nog niet gevonden? Misschien staat dé naam dan wel tussen de nummers 26-50 uit de meisjesnamen top 50 van Nameberry.

 1. Adelaide
 2. Iris
 3. Adah
 4. Thea
 5. Ivy
 6. Jane
 7. Nora
 8. Adeline
 9. Aurelia
 10. Elizabeth
 11. Hazel
 12. Maisie
 13. Elsie
 14. Esme
 15. Chloe
 16. Imogen
 17. Eliza
 18. Penelope
 19. Mia
 20. Julia
 21. Maya
 22. Clara
 23. Emilia
 24. Phoebe
 25. Isabella

Lees ook: Waarom steeds meer kinderen een bijzondere naam hebben

Populaire babynamen: jongensnamen

 1. Milo
  Milo komt veel voor in Ierland, maar is oorspronkelijk een Duitse naam. Door zijn betekenis van ‘soldaat’ of ‘barmhartig’ is Milo een stoere en lieve naam tegelijk.
 2. Jasper
  De betekenis van Jasper is ‘brenger van de schat’ en is van oorsprong Perzisch. Deze naam die in Nederland al heel gebruikelijk is, wordt internationaler en vooral in de VS ook steeds bekender.
 3. Asher
  Wil je je zoon een naam met een mooie betekenis geven, dan is de Hebreeuwse naam Asher een goede optie. Asher betekent namelijk ‘gelukkig’ en ‘gezegend’. Volgens de bezoekers van Nameberry past Asher ook perfect bij de namen Jack en Olivia.
  Lees ook: Op zoek naar matchende namen voor je kinderen? 5 handige tips
 4. Atticus
  Atticus is een stoere jongensnaam afkomstig uit het Latijn en het Grieks en heeft de simpele betekenis: ‘uit Attica’.
 5. Silas
  Je kent de naam Silas misschien uit The Da Vinci Code, maar in Nederland is ie nog vrij uniek. Justin Timberlake en Jessica Biel kozen ‘m voor hun zoontje. Het is van oorsprong een Engelse naam en betekent ‘van het bos’.
 6. Theodore
  De naam Theodore is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘geschenk van God’. De experts van Nameberry denken dat Theodore zijn populariteit vooral te danken heeft aan de afkortingen Theo en Teddy.
 7. Jack
  Jack is al meer dan een decennium een ​​topnaam in de Engelssprekende wereld, maar neemt ook in ons land sterk in populariteit toe. Vooral vaders schijnen fan te zijn van de naam Jack. Het is van oorsprong een Engelse naam en betekent ‘God is genadig’.
 8. Finn
  Al een paar jaar een populaire naam in ons land: Finn of Fynn. Het is oorspronkelijk een Ierse naam en betekent ‘rechtvaardig’ of ‘wit’.
 9. Aarav
  Deze Hindi-naam heeft een heerlijk kalmerende betekenis: ‘vredig’.
 10. Felix
  Felix is in hoog tempo een Nameberry-favoriet aan het worden. De uit het Latijn afkomstige naam betekent ‘gelukkig’.
 11. Henry
  De jongensnaam Henry is van Duitse origine en betekent ‘landgoedheerser’. Deze koninklijke naam neemt na jaren weer in populariteit toe.
 12. Wyatt
  De naam Wyatt komt uit het Engels en betekent ‘dapper in oorlog’. En hoewel de naam bekendstaat als jongensnaam, gaven Mila Kunis en Ashton Kutcher de naam Wyatt juist aan hun dochter.
  Lees ook: 30 jongensnamen voor super stoere meisjes
 13. Aryan
  Aryan is een zeer populaire Iraanse naam die ook al een aantal jaren favoriet is in de VS. De naam betekent ‘krijger’ of ‘eervol’.
 14. Oscar
  De naam Oscar komt oorspronkelijk uit Engeland en Ierland en heeft meerdere betekenissen, namelijk ‘met speer van God’, ‘hert-liefhebber’ en ‘kampioen krijger’. De experts van Nameberry zien Oscar als geduchte concurrent van populaire namen als Max en Sam.
 15. Oliver
  Deze energieke en stijlvolle naam is nog lang niet zo trendy als de vrouwelijke variant Olivia, maar de naam is wereldwijd met een inhaalslag bezig. Al kiezen wij in Nederland vaker nog voor het Nederlandse Olivier. Net als Olivia komt de naam uit het Latijn en betekent ‘olijfboom’.
 16. Leo
  De naam Leo is van Duitse en Latijnse oorsprong en heeft de krachtige betekenis ‘leeuw’. Internationaal is de naam flink in populariteit aan het stijgen. Vooral in Frankrijk, Finland en Zweden worden veel Leo’s geboren momenteel. 
 17. Julian
  Niet alleen in ons land wordt Julian steeds populairder. Ook in de VS en Zweden hoor je deze jongensnaam steeds meer. Julian is afgeleid van Julius en betekent net als de vrouwelijke variant Julia: ‘de jeugdige’.
 18. Levi
  Levi komt uit de bijbel en betekent ‘aanhankelijk’. Sinds een paar jaar verschijnt deze naam in veel landen vaker in lijstjes met populaire babynamen.
 19. Ethan
  Ethan is een klassieke naam met een moderne sound. Het is een Hebreeuwse naam en betekent ‘sterk, stevig’.
 20. Bodhi
  De naam Bodhi komt uit het Sanskriet en betekent ‘ontwaken’ of ‘verlichting’.
 21. Arthur
  De naam Arthur is van Keltische oorsprong en betekent ‘beer’. Deze klassieke naam is terug van weggeweest, want in de vorige eeuw was het ook jarenlang een wereldwijde top 20-naam. 
 22. Louis
  Nog een klassieke naam die een comeback heeft gemaakt. In de UK natuurlijk mede dankzij Kate en William. Louis betekent ‘beroemde krijger’ en is oorspronkelijk een Duitse en Franse naam.
 23. James
  James is één van de klassieke Angelsaksische namen die populairder is dan ooit tevoren. Het is een afgeleide van de Hebreeuwse naam Jacob. Waarschijnlijk is de oorspronkelijke betekenis van de naam James ‘hij zal beschermen’.
 24. Ezra
  De naam Ezra komt uit het Hebreeuws en betekent ‘hulp’. Ook Ezra groeit momenteel in populariteit onder ouders die op zoek zijn naar een frisse Bijbelse naam, en is nu populairder dan ooit.
 25. Soren
  De Deense jongensnaam Soren betekent ‘streng’.

Lees ook: Je kind een populaire naam geven? Niks mis mee!

Meer inspiratie jongensnamen?

Heb je jouw favoriete jongensnaam nog niet gevonden? Misschien is het een van de andere populaire jongensnamen van dit moment. Dit zijn de nummers 26-50 uit de jongensnamen top 50.

 1. Charles
 2. Charlie
 3. Jude
 4. Liam
 5. Theo
 6. Aaron
 7. Axel
 8. Eli
 9. Emmett
 10. Harry
 11. Cassius
 12. Kai
 13. Thomas
 14. Caleb
 15. Sebastian
 16. Declan
 17. Atlas
 18. Jayden
 19. William
 20. Benjamin
 21. Miles
 22. Arlo
 23. Lucas
 24. Elio
 25. Elijah

Meer weten? Dit zijn in Nederland de populairste babynamen en trends van 2021

Bron: Nameberry. Beeld: Shutterstock


Advertentie