Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Babybadje kopen, waar moet je op letten?

Je ongeboren baby vindt het straks, na de geboorte, waarschijnlijk heerlijk om in bad te gaan. Maar wat voor soorten badjes zijn er allemaal? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van een babybadje?

Soorten babybadjes

Er zijn allerlei verschillende soorten badjes die geschikt zijn om je baby straks veilig in te badderen. Je kunt, na de geboorte, eventueel een badje van familie/vrienden lenen om te testen wat jij het beste vindt werken.

Advertentie
  • Een babybadje heb je tegenwoordig in verschillende vormen. Hard-plastic, opvouwbaar en zelfs opblaasbaar. Alle badjes zijn er zo op gemaakt dat je je baby comfortabel kunt badderen. Je ondersteunt je baby met één arm, terwijl je hem met je andere hand kunt wassen. Allerlei soorten babybadjes bestel je bij Babypark.
  • Een Tummy Tub is een doorzichtige emmer die je baby het gevoel geeft dat hij in de baarmoeder zit. Het lijfje van je baby kan vrij bewegen, terwijl jij hem ondersteunt met gespreide vingers onder zijn kinnetje. Een Tummy Tub kun je direct na de geboorte gebruiken tot je baby ongeveer zeven maanden oud is. Tummy tubs bestel je hier.
  • Tegenwoordig heb je ook badzitjes met zuignappen. Deze badzitjes kun je gebruiken in je eigen bad. De badzitjes zijn direct na de geboorte tot ongeveer acht maanden na de geboorte te gebruiken. Badzitjes shop je via deze link. 

Waar moet je op letten?

Bij het aanschaffen van een babybadje is het verstandig om op de volgende punten te letten.

  • Zorg ervoor dat je een badje aanschaft van materiaal dat niet doorbuigt wanneer je arm erop leunt. Ook mag het materiaal niet doorbuigen wanneer er water in zit. Buigt het materiaal door, dan kan het gevaarlijk zijn voor je baby.
  • Denk aan de ruimte die je thuis hebt. Opvouwbare badjes kun je makkelijk opbergen, maar niet-opvouwbare badjes kunnen steviger en duurzamer zijn.
  • Een stop in het badje is handig, het water kan dan makkelijker weglopen.
  • Kijk goed uit dat het badje geen ruwe kanten heeft, je baby kan zich hieraan bezeren.