commode kopen

Commode: onmisbaar in de babykamer

Onmisbaar in de babykamer: de commode. Waar moet je bij de aanschaf op letten?

Een nieuwe commode kopen?

Een commode gebruik je om je kind op te verschonen, aan te kleden en om de spullen in op te bergen die je daarvoor nodig hebt. Of je nu een nieuwe commode koopt of een mooie ladenkast of een tafeltje gebruikt, maakt niet uit. Er zijn wel dingen waar je op moet letten, want je gaat hem veel gebruiken.

Wat is de juiste hoogte?

Kijk goed wat een prettige werkhoogte is. Meestal is dat tussen 90 en 105 cm. Het is fijn als je met je voeten onder de commode kunt, zodat je niet voorover hoeft te buigen bij het verzorgen van je baby. Houd er wel rekening mee dat je in de winkel schoenen aan hebt, terwijl je thuis misschien vaak op sokken loopt.

Grootte van het blad

Een commode heeft een blad nodig dat ruim genoeg is voor een aankleedkussen en wat verzorgingsproducten en kleertjes. Een blad van minimaal 75 cm breed en 60 cm diep is handig.

Veiligheid

Extra veilig is een opstaande rand aan de achter- en zijkanten van drie cm of hoger. Controleer ook of de commode stabiel staat, ook als de deurtjes en/of de laden geopend zijn. Verder kun je hem beter niet te dicht bij de verwarming zetten. Hang ook nooit zware spullen aan de zijkant van een commode, ze kunnen hem instabiel maken.