Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Wat is de beste baby blender voor babyvoeding?

Als je baby toe is aan zijn eerste hapjes, kan het handig zijn om een baby blender in huis te hebben. Hiermee maak je snel gezonde hapjes klaar. Waar moet je op letten als je er eentje gaat kopen?

Advertentie

Eerste hapjes

Elke baby is natuurlijk anders, maar gemiddeld geef je het eerste oefenhapje vanaf 4 tot 6 maanden. Hierdoor went je kind aan andere smaken dan die van melk. Bovendien leert hij happen van de lepel en traint hij zijn mondspieren. Met het geven van oefenhapjes ga je door totdat je kind 8 maanden is. Vanaf dat moment kun je de borst- of flesvoeding geleidelijk vervangen door vaste voeding.

Babyvoeding potjes of vers?

Wil je je kind babyvoeding uit potjes geven of maak je het liever zelf? Voor de gezondheid van je baby maakt het weinig uit. Vers bereide babyvoeding en babyvoeding uit potjes is over het algemeen even gezond wat betreft voedingswaarde. Het voordeel van potjes is het gemak, al maak je met een baby blender ook snel en makkelijk verse babyvoeding. Het nadeel van potjes is dat er meestal verschillende groentes in gemengd zijn, waardoor je baby niet goed went aan losse, pure smaken.

Hoe maak je de hapjes klaar?

Belangrijk bij het geven van de groente- of fruithapjes, is dat ze geprakt zijn. Dit kun je doen met een vork, maar je kunt ook een keukenmachine, staafmixer of speciale baby blender gebruiken. Bedenk wel dat je kind moet leren kauwen en zijn mondspieren moet trainen, dus af en toe wat grovere hapjes uitproberen is ook goed. Tip! Blenders (met korting) shop je hier.

Speciale baby blender voor babyvoeding

Natuurlijk kun je de blender of staafmixer gebruiken die je al in huis hebt, maar er zijn dus ook speciale baby blenders te koop voor verse babyvoeding. Die hebben vaak extra functies die handig zijn. Denk aan het opwarmen van (melk)flesjes, het steriliseren van speentjes of melkflesjes en het stomen van (baby)voeding.

Zes populaire foodprocessors op een rij:

Hier lees je de uitgebreide review van de zes meest populaire foodprocessors.

Stomer blender baby: vitamines behouden

Een stomer blender voor je baby is extra handig en gezond bij het maken van verse hapjes. Bij het stomen blijven er namelijk meer vitamines behouden dan wanneer je groente in water kookt. Is de groente eenmaal gaar gestoomd, dan kun je het gemakkelijk pureren met de baby blender.

Hoe werkt een stomer blender?

  • Voor het stomen vul je eerst het waterreservoir. Meestal is hiervoor een maatbeker meegeleverd.
  • Doe alle ingrediënten gesneden in een stoommandje. Dit zorgt er niet alleen voor dat de stoom erbij kan, maar dat ook het condenswater weer weg kan lopen.
  • Het kookvocht wordt opgevangen. Dit kun je tijdens het pureren eventueel gebruiken om het hapje wat smeuïger te maken.
  • Afhankelijk van de leeftijd van je baby, kun je met de baby blender het gestoomde eten pureren of (extra) grof hakken.

Waar moet je op letten bij aanschaf van baby blender?

Er zijn een paar punten waar je op kunt letten bij de aanschaf van een speciale baby blender voor babyvoeding.

  • Wat wil je uitgeven? Als je meerdere opties wilt, betaal je daar ook een hogere prijs voor.
  • Welke opties vind je belangrijk? Wil je dat het apparaat alleen mixt, pureert en stoomt, of vind je verwarmen en steriliseren ook handig?
  • Kunnen de onderdelen in de vaatwasser? Dat is eigenlijk een must, want je gebruikt ‘m op een gegeven moment waarschijnlijk dagelijks.
  • Is het apparaat compact, zodat je hem ook kunt meenemen voor onderweg of kunt gebruiken tijdens de vakantie?

Bron: Consumentenbond

Advertentie
Redactioneel – Offer – Maaltijd in een handomdraai

Maaltijd in een handomdraai

De beste baby foodprocessors
Shop nu