Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

foodprocessor voor babyvoeding

Wat is de beste foodprocessor voor babyvoeding?

Als je baby toe is aan z’n eerste hapjes kan het handig zijn om een foodprocessor in huis te hebben. Hiermee maak je snel gezonde hapjes klaar. Waar moet je opletten bij de aanschaf?

Eerste hapjes

Elk kind is natuurlijk anders, maar gemiddeld geef je het eerste oefenhapje vanaf 4 of 6 maanden. Hierdoor went je kind aan andere smaken dan die van melk. Bovendien leert hij happen van de lepel en worden de mondspieren getraind. Met het geven van oefenhapjes ga je door totdat je kind 8 maanden is. Vanaf dat moment kun je de borst- of flesvoeding geleidelijk vervangen door vaste voeding.

Hoe maak je de hapjes klaar?

Belangrijk bij het klaarmaken van de groente- of fruithapjes is dat ze geprakt zijn. Dit kun je doen met een vork, maar je kunt ook een blender, staafmixer of foodprocessor (ook wel keukenmachine) gebruiken. Bedenk wel dat het belangrijk is dat je kind leert kauwen en de mondspieren moet trainen, dus af en toe wat grovere hapjes uitproberen is ook goed.

Speciale foodprocessors voor babyvoeding

Heb je al een blender, staafmixer of keukenmachine in huis, dan kun je die ook prima gebruiken. Maar er zijn ook speciale foodprocessors op de markt voor babyvoeding. Die hebben vaak extra functies die handig zijn. Denk aan het opwarmen van (melk)flesjes, het steriliseren van speentjes of melkflesjes en het stomen van (baby)voeding.

Waar moet je opletten bij de aanschaf?

Er zijn een aantal criteria waar je op kunt letten bij de aanschaf van een speciale foodprocessor voor babyvoeding.

  • Wat wil je uitgeven? Als je meerdere opties wilt, betaal je daar ook een hogere prijs voor.
  • Welke opties vind je belangrijk? Wil je dat het apparaat alleen mixt, pureert en stoomt, of vind je verwarmen en steriliseren ook belangrijk?
  • Kunnen de onderdelen in de vaatwasser? Dat is eigenlijk een must, want je gebruikt ‘m op een gegeven moment waarschijnlijk dagelijks.
  • Is het apparaat compact, zodat je hem ook mee kunt nemen voor onderweg of kunt gebruiken tijdens de vakantie?