Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kinderboekenweek uitjes

13 leuke uitjes tijdens de Kinderboekenweek

Van 5 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek. Wij hebben thuis de traditie dat Sam in die week altijd een nieuw kinderboek uit mag kiezen, ieder jaar weer een feestje. Ook proberen we altijd naar één van de leuke activiteiten te gaan die rondom deze bijzondere week worden georganiseerd. Ik heb voor deze blog aan mijn Kidsproof-collega’s gevraagd naar speciale boekenuitjes bij hen in de buurt.

Advertentie
 1. Schrijvers ontmoeten

  Schrijvers ontmoeten
  In Teylers Museum in Haarlem kun je op zondag 9 oktober schrijvers en tekenaars van bekende kinderboeken ontmoeten. Kom luisteren naar hun verhalen, scoor een handtekening of laat je boek signeren. Doe mee aan een quiz of ga knutselen. Er is genoeg te doen!

 2. Kinderboekenfeest

  Kinderboekenfeest
  Het Cultuurgebouw in Hoofddorp organiseert ook dit jaar weer een gaaf kinderboekenfeest. Het thema is die van de Kinderboekenweek: ‘Oma’s en Opa’s, voor altijd jong.’ Er zijn verschillende theatervoorstellingen, workshops en natuurlijk signeersessies met veel bekende schrijvers. Barbara vertelde dat de jaarlijkse slotshow altijd de kerst op de taart is.

 3. Dolfje Weerwolfje

  Dolfje Weerwolfje musical
  Ken je Dolfje Weerwofje nog? Die doodgewone jongen die in de nacht voor zijn zevende verjaardag verandert in een weerwolf. Sam kan er geen genoeg van krijgen. Vanaf oktober is de splinternieuwe familiemusical, gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Paul van Loon, door het hele land te zien. Op 4 januari in Stadstheater Arnhem bijvoorbeeld.

 4. Alle hens!

  Alle hens aan dek
  Claudines aanrader: in het Marinemuseum in Den Helder openen kinderen op 9 oktober de familietentoonstelling ‘Alle hens’, naar het gelijknamige boek. Er zijn leuke activiteiten, waaronder een echte meet and greet met personages uit het boek.

  Advertentie
 5. Nederlands Stripmuseum

  Nederlands stripmuseum
  In Groningen vind je het Nederlands Stripmusem. Dé plek om strip-en tekenfilmhelden van vroeger en nu te ontmoeten. Ontdek hoe een stripverhaal tot stand komt of geniet van de grote collectie stripboeken, spelletjes en filmpjes. Er is een speciale puzzeltocht en een leuke quiz.

 6. Dikkie Dik speurtocht

  Dikkie Dik speurtocht
  In de tuin van Paleis Soestdijk in Baarn kun je nog tot 23 oktober de super leuke Dikkie Dik speurtocht doen. Zoek Dikkie Dik en zijn vriendjes die in de paleistuin verstopt zitten. Een leuk uitje voor de herfstvakantie, want op zaterdag 15 en 22 oktober zijn er speciale Dikkie Dik knutselochtenden. Meld je wel even van te voren aan.

 7. Nijntje, lief klein konijntje

  Nijntje museum
  In Utrecht vind je een heus Nijntje Museum, de wereld in het klein. In 10 themaruimtes ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om zich heen, gebaseerd op de boeken van Dick Bruna. Zo is er het huis van Nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Een extra tip van collega Jakobien: de workshops in het weekend.

 8. Nijmeegs Kinderboekenfeest

  Nijmeegs Kinderboekenfeest
  Er is van alles te beleven op het Nijmeegs Kinderboekenfeest, wat gevierd wordt in Het Huis voor de Kunsten de Lindenberg. Een aanrader voor kinderen, ouders én opa’s en oma’s. Er komen verschillende schrijvers op bezoek, er zijn leuke voorstellingen, je kunt typen op retro-typmachines of ontdekken hoe je eruit ziet als 80-jarige.

  Advertentie
 9. Kinderboekenmuseum

  Kinderboeken museum
  Onze persoonlijke favoriet. Toen Sam nog klein was, gingen we naar de vaste tentoonstelling over Kikker. Tegenwoordig bezoeken we graag de interactieve tentoonstelling Papiria. Tijdens de Kinderboekenweek zijn er veel extra activiteiten. Zo kun je in het Verhalenlab terecht voor leuke workshops en wordt de Kinderboekenweek feestelijk afgesloten met een voorstelling. Aanrader!

 10. Party time

  Party time Rotterdam
  Tijdens de Kinderboekenweek wordt de Centrale Bibliotheek in Rotterdam voor de 62ste keer omgetoverd tot een feestterrein. Er zijn allerlei kinderactiviteiten rond het thema van 2016: Voor altijd jong! Met diverse workshops, spelletjes en natuurlijk komen er bekende kinderboekenschrijvers en illustratoren langs. Een feest voor jong en oud, dus neem ook opa en oma mee. Op de website van de bibliotheek kun je hen persoonlijk uitnodigen voor het feest. Hoe leuk is dat?!

 11. Haags Kinderboekenfeest

  Haags Kinderboekenfeest
  Tijdens de Kinderboekenweek wordt er in de bibliotheek van Den Haag een feestelijk evenement georganiseerd. Met spannende theatervoorstellingen, op de foto met je boekenheld, schrijvers die op bezoek komen en je kunt gave workshops volgen. Dat is het Groot Niet Te Missen Haags Kinderboekenfeest.

 12. Ontmoet Philip Hopman

  Philip Hopman ontmoeten
  Op woensdag 5 oktober opent deze bekende tekenaar de Kinderboekenweek bij boekhandel Silvester in Leiden. Philip heeft al meer dan 200 boeken getekend, voor verschillende schrijvers. Op 5 oktober leest hij voor en tekent hij over de oma’s van Boer Boris en Jubelientje.

 13. Feest in de Bieb

  Feest in de Bieb
  Ook in de bibliotheek in Hengelo is het feest. Kom naar de grappige goochelshow van Hilbert Geerling of laat een karikatuur tekenen door Thijs Wessels. Mirna Limon van CREA leert je van oude boeken en tijdschriften mooie dingen maken, er is een doe-workshop voor echte techneuten, een gave puzzeltocht en nog meer. Feest dus!

Dit is maar een greep uit alle activiteiten die er rondom kinderboeken en de Kinderboekenweek worden georganiseerd. Kijk op Kidsproof.nl voor nog meer leuke ideeën!

Redactioneel – Offer – Luiers en billendoekjes

Luiers en billendoekjes

Bekijk de acties