Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Trending topic

Columniste Lisa Wade (35) geeft elke maand een kijkje in haar drukke leven. Ze is moeder van maar liefst 4 kinderen. Deze keer vertelt Lisa over het verloren popje van Simcha die ineens trending topic werd.

Advertentie

Popje pas weg

Ik twitter nooit. Er is zelden iets zo belangrijk dat ik het op die manier de wereld in slinger. Maar dit was een noodgeval. Popje was weg. Tijdens ons weekendje Texel had ze de benen genomen. Waarschijnlijk tijdens het boodschappen doen in Den Burg. We kwamen er bij het naar bed brengen pas achter, te laat om nog naar de winkels terug te gaan. De volgende dag zou alles dicht zijn en de ochtend daarop zouden we het eiland al verlaten. Er zat niks anders op. Ik mailde alle winkels waar we langs waren gelopen, ik schakelde mijn Facebookvrienden in en gooide er bij uitzondering een twitterbericht tegenaan.

Trending topic

Ik wist niet wat me overkwam. In een paar minuten was mijn tweet zo’n vijfhonderd keer gedeeld. In no time waren we zelfs trending topic. Winkeliers gingen ’s avonds laat terug naar de winkel om een kijkje te nemen. Iemand die ik totaal niet kende ging voor ons alle plekken af waar we waren geweest. Ook Rinke plaatste een oproep of iemand alsjeblieft het popje van zijn zusje kon helpen vinden. De Texelse courant plaatste een stukje. Even was dit kleine gemis groot nieuws. Het leek wel of iedereen meehielp om Popje weer bij Simcha terug te krijgen. Desondanks verlieten we Texel zonder haar. Met een onrustig gevoel stonden we op de boot en zagen het eiland in de verte verdwijnen.

Geschreven door

Lisa Wade

Innig verstrengeld

Ik denk niet dat al deze lieve mensen voor ons in actie kwamen omdat ze mij ooit bij Het Klokhuis voorbij hadden zien komen. Ik weet zeker dat het alles te maken had met de foto die ik van Popje en Simcha bij het bericht had geplaatst. Innig verstrengeld, met allebei dezelfde gehaakte mutsjes op en dezelfde lieve bruine ogen. Je kon zo zien dat die twee nooit van elkaar gescheiden hadden mogen worden. Er waren zelfs mensen die bij het zien van de foto aanboden om een nieuw popje voor haar te maken.

Hetzelfde mutsje en kettinkje

Maar Popje had ik zelf voor Simcha gemaakt. Mijn handen hadden speciaal voor de gelegenheid leren naaien, breien en haken. Met behulp van de beste poppenmaakster van Amsterdam maakte ik voor mijn dochter een vriendje waarmee ze haar eigen belevenissen na kon spelen en zo de wereld om haar heen een plek kon geven. Om zichzelf in haar te kunnen herkennen kreeg Popje hetzelfde mutsje en hetzelfde kettinkje als Simcha. In de vulling verstopte ik een briefje waardoor ze mijn liefde zou kunnen voelen als ze Popje zou vasthouden.

Winkeljuffrouw Coby

Tijdens alle commotie bleek Popje in de armen te liggen van winkeljuffrouw Coby. De oproer in de virtuele wereld was totaal aan haar voorbijgegaan. In haar stoffenzaak De witte engel lag Popje even bij te komen. Nadat Coby haar de nieuwste stoffen had laten zien, stuurde ze popje naar ons terug. Simcha haalde haar uit de doos, drukte haar liefdevol tegen zich aan en gaf haar wat te drinken. Alsof ze nooit was weggeweest.

Advertentie
Redactioneel – Offer- Rugzak

Rugzak

Mini Unisex Rugzak
Shop nu