Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x de voordelen van een vakantie in eigen land met kinderen

Oké toegegeven, zonzekerheid kennen we niet in Nederland. Maar wel een heleboel andere dingen die een vakantie in eigen land super aantrekkelijk maken. Daarom: 6 redenen om het dit jaar eens dicht bij huis te zoeken.

Ouders van Nu samen met Center Parcs

1. Niet lang in de auto

Ga je met de auto naar Frankrijk of Italië, dan ben je meerdere dagen kwijt aan de reis. Bovendien is de definitie ‘lang’ voor kinderen anders dan voor volwassenen. Na een rit van een uur gaan ze zich al vervelen. ‘Wanneer zijn we er?’ En dus moet je heel wat trucs uithalen om het in de auto rustig en gezellig te houden. Blijf je in Nederland, dan ben je binnen no time op je bestemming. Lekker lang vakantie dus én minder geklaag vanaf de achterbank.

2. Je spreekt de taal

‘Bonjour madame!’ Oké, het klinkt lekker exotisch en zo’n vreemde taal geeft je een echt vakantiegevoel. Maar stiekem is het wel zo fijn dat je begrijpt wat er op de menukaart staat (al helemaal met kinderen) en dat je je zonder gestuntel verstaanbaar kunt maken. En voor je kind is het een voordeel dat vakantievriendjes dezelfde taal spreken.

Goed om te weten: als je bij Center Parcs jouw verblijf boekt, kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig gratis omboeken.

3. Zo weer thuis

Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar als je kind plots ziek wordt of je moet om een andere reden je vakantie afbreken, dan ben je zo weer thuis. Ook als je iets essentieels bent vergeten, kun je besluiten om even heen en weer te rijden.

4. Talloze mogelijkheden

Wil je kamperen? Of juist een stedentrip? Slapen in een bungalow of een huisje midden in het bos? Liever aan zee of bij een meer? Nederland heeft het allemaal, zelfs een paar goede heuvels (lees: Vaalserberg van 322 meter in Zuid-Limburg). Dus waarom zou je nog de grens overgaan? 

5. Gewoon Hollandse pot

Als je kind niet zo’n Bourgondiër is, kan dat behoorlijk lastig zijn als je op vakantie in het buitenland bent. Vind maar eens iets op de kaart wat hij lust. Ook is de kans groot dat je zelf in een supermarkt ook niet weet wat je moet hebben. En dus val je al snel terug op een van de 3 P’s: pannenkoeken, pizza of patat. Dan heb je in elk geval een blij kind aan tafel. Wie in Nederland blijft, weet wat er te koop is en dat is wel zo makkelijk.

6. Opa en oma op visite

Willen jij en je partner even samen uiteten of op stap? Laat opa en/of oma een paar nachten een huisje in de buurt boeken. Dat is een stuk makkelijker in eigen land, dan wanneer je ze wil laten overvliegen naar een verre bestemming.

Zwangerbox partnerpagina Center Parcs 2022

Center Parcs

Bekijk de website