Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
familiehuis Haarlem

Kinderkamer: ‘Ik ben een Marktplaats-junk en vind het onzin om alles nieuw te kopen’

Toen Jantien en Daan de kans kregen om in een oud familiehuis in Haarlem te gaan wonen, twijfelden ze geen seconde.

Advertentie

Jantien (32, zangeres en interieurstylist) en Daan (32, operational manager) hebben een zoon: Abel (3 maanden). Ze wonen op de eerste en tweede verdieping van een oud pand aan de rivier het Spaarne in Haarlem.

Familiehuis

‘Ons huis was van mijn schoonvader. Toen hij ongeneeslijk ziek werd, gaf hij aan dat hij het een fijn idee zou vinden als een van zijn kinderen het zou overnemen. Daans zussen waren niet geïnteresseerd, maar wij wel. We woonden op zich prima in Amsterdam, maar wilden ooit toch wel terug naar Haarlem, waar we beiden vandaan komen.

Vlak voordat Daans vader overleed, hebben we hem verteld dat we probeerden zwanger te worden en wist hij dat wij in het huis zouden gaan wonen, dat vond hij geweldig. Het is niet raar om hier te wonen; het is een heerlijk huis met een goede energie en veel familieherinneringen. We kwamen er altijd al graag. Zodra de nieuwe verf op de muren zat, voelde het van ons. En door de indeling aan te passen, werd het nog meer ‘eigen’.

Persoonlijk

De kamer van Abel wilde ik iets persoonlijks geven. Niet in de beigetinten die je nu veel ziet, maar met meer kleur en iets creatievers.

Advertentie

Het kamerscherm dat ik samen met mijn vader in coronatijd maakte, was de inspiratie. Dat stond maar te verstoffen, dus ik vond het leuk om er een beddenhoofd van te maken in de babykamer. De stof kocht ik op de Albert Cuyp. Bij de bouwmarkt zocht ik vervolgens de verfkleuren erbij uit.

Tweedehands

De commode kochten we op Marktplaats. Ik ben een Marktplaats-junk en vind het onzin om alles nieuw te kopen. Het ledikant komt van mijn oma, ze is 97 en heeft het altijd bewaard. Tantes, neefjes en nichtjes hebben er allemaal in gelegen. We verfden het net als de commode hemelsblauw.

Een andere blikvanger in Abels kamer is zijn sneakercollectie. Daan is gek op sneakers, dus we kregen veel schoenen als kraamcadeau. Ik had nog een leeg vak aan de muur waar ze samen met de gele kratjes heel tof in staan.

Advertentie

Wanneer ik ’s morgens aan tafel zit en de eerste masten voorbij zie komen over het Spaarne, snap ik precies waarom Daans vader het zijn kinderen zo gunde om hier te wonen. Er is een leven gegaan en een leven gekomen: zo voegen we alleen maar meer mooie herinneringen toe aan dit huis.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Kim Krijnen. Styling: Paula Schouten

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Commercieel – Gazelle – Offer

Gazelle Makki

Gazelle Makki

Elektrische bakfiets voor de hele familie
Plan je proefrit