Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Zó simpel kan het zijn: 10x leuke spelletjes voor een verjaardagsfeestje

Is jouw kind binnenkort jarig? Dan breek je je hoofd misschien nu al over de invulling van het verjaardagsfeestje. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk: met een paar simpele spelletjes en activiteiten kom je al heel ver.

1. Jenga (maar dan in het groot)


Waarom zou je voor kleine blokjes gaan, als het ook groot kan?! Deze grote variant van Jenga leent zich perfect voor buiten en is ook nog eens makkelijk zelf te maken. Zorg er alleen wel voor dat niemand zich bezeert als de toren omvalt.

Advertentie

TIP! Hier vind je de leukste items voor een kinderfeestje

2. Een speurtocht


Stippel een korte speurtocht uit in de buurt of in het bos. Maak kaartjes met hints en opdrachten die ze naar de volgende locatie leiden. Het einde van de speurtocht is natuurlijk de versierde picknicktafel. Met taart een hotdogs.

3. Piñata

Een bericht gedeeld door kate (@pinyatay) op


Een ouderwetse piñata doet het altijd goed bij het kroost. Je maakt ‘m zelf van papier maché en vervolgens vul je de piñata met klein speelgoed en snoep. Heb je geen tijd of zin, bestel je er gewoon één online. Succes gegarandeerd.

4. Ballontennis


Bron: Sayyes.com

Kinderen zijn gek op ballonnen en je hebt ze waarschijnlijk toch al in huis als decoratie voor het feestje. Dus waarom zou je er geen leuk spelletje van maken? Voor ballontennis gebruik je kartonnen taartbordjes als rackets en de ballon als bal. Een veilig en leuk spelletje voor kinderen van alle leeftijden.

5. Eierenrace


Klaar voor de start? Af! Een eierenrace is zo’n typisch ouderwets spelletje dat nooit verveelt. Leg een ei op een lepel en laat de kinderen er een sprintje mee trekken. Degene die het eerst aankomt, heeft gewonnen. Maar als het ei op de grond valt, ben je af.

6. Zelfgemaakte twister


Bron: Thechicsite

Heb je een grasveldje in de tuin? Maak dan zelf een Twister matje buiten op het gras. Koop een paar verfbussen, spray een paar rondjes op het veld en klaar is Kees!

7. Kus de kikker


Bron: Elskeleenstra.nl

Dit spelletjes is perfect voor een groepje meiden. Hang een poster van een kikker op de muur en laat alle meisjes hun lippen stiften (wie wil dat nou niet). Met een blinddoek om mag iedereen vervolgens één voor één, een poging doen om de kikker op zijn mond te kussen.

8. Zelfgemaakte memory


Bron: Badschuim.eu

Dit leuke memory spel heb je zo gemaakt. Gebruik een aantal plastic bekertjes en leg onder elk bekertje een ander voorwerp. Eens kijken wie er het beste geheugen heeft.

9. Blaasvoetbal


Bron: Moodkids.nl

Is jouw kind een voetbalgek? Dan maak je hem vast en zeker blij met een potje blaasvoetbal. Zorg voor een tafel, een paar bouwblokken, een pingpongballetje, wat rietjes en het spel kan beginnen.

10. Boter-kaas-en-eieren op de muur

Een spelletje dat niet snel zal vervelen, en het is zo gemaakt. Je hebt een paar letterballonnen nodig in de letters O en X en wat tape om het speelbord op de muur te plakken.