Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
gps horloge

Consumentenbond: GPS-horloges voor kinderen zijn níet veilig

Voor ouders die hun kind graag op afstand in de gaten willen houden, kan een GPS-horloge uitkomst bieden. Helaas blijkt het klokje niet zo veilig te zijn als wordt gedacht. Sommige GPS-horloges zijn namelijk heel gemakkelijk te hacken.

Advertentie

Contact maken

De Consumentenbond wil GPS-horloges voor kinderen zo snel mogelijk uit de verkoop halen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vreemden gemakkelijk het horloge kunnen hacken en zo contact kunnen leggen met het kind. Ook kan het kind gefotografeerd en afgeluisterd worden en kan de locatie worden aangepast, waardoor het lijkt alsof het kind ergens anders is dan in werkelijkheid het geval is.

Noors onderzoek

Dat stelt de Nederlandse Consumentenbond op basis van onderzoek door de Noorse Consumentenbond Forbrukerrådet. Met GPS-horloges kunnen ouders in de gaten houden waar hun kinderen zijn en naar het kind bellen. Op hun beurt kunnen de kinderen via het horloge ouders of een oppas bellen. Deze SOS-functie kan op afstand worden uitgeschakeld, zo blijkt nu.

Welke GPS-horloges?

In Nederland zou de Gator 2 onveilig zijn en de modellen die met de app SeTracker werken. De Consumentenbond heeft de webshops die deze horloges verkopen, daarom gevraagd om ze per direct uit de verkoop te halen.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Consumentenbond – Shutterstock

Advertentie