Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
moeder huishouden
door

Van Gita Chaos tot Keurige Karin: je sterrenbeeld verklapt hoe netjes het bij jou thuis is

Met (kleine) kinderen in huis ontkom je niet aan rommel en viezigheid. Speelgoed dat door de woonkamer slingert, zand uit de zandbak in je keuken, etensresten op tafel: hoe erg stoor jij je eraan en hoe snel is het weer opgeruimd bij jou thuis? Je sterrenbeeld verklapt het…

Advertentie
 1. Waterman (20 januari t/m 18 februari)

  Watermannen staan erom bekend fantasievol en kinderlijk te zijn: plezier hebben vind je heel belangrijk! En plezier hebben betekent vaak: rotzooi – vooral met kinderen. Jij hebt er maling aan. In de zomer ligt de tuin dan ook vol loopfietsjes, steppen en zandbakspeelgoed. Dat opblaasbare zwembad? Dat ligt gerust nog een paar weken in de tuin. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan een opgeruimd huis of een nette tuin, tenslotte.

 2. Vissen (19 februari t/m 20 maart)

  Vissen zijn gevoelig en dromerig. Dit betekent dat je vaak de rotzooi niet eens zíet: jij zit af en toe helemaal in je eigen wereld. Fijn voor jou, niet voor je partner, want die ergert zich aan jouw rondslingerende troep. Wees daarom af en toe wat alerter en neem die spullen op de trap mee naar boven en leg ze waar ze horen. Je zult merken dat je je ook een stuk fijner en meer ontspannen voelt in een opgeruimd huis.

 3. Ram (21 maart t/m 19 april)

  Rammen zijn geboren leiders, impulsief en avontuurlijk. Ze worden ongeduldig als iets niet snel gaat. Je kind zijn speelgoed zelf laten opruimen? Duurt je veel te lang. En dus sta jij weer iedere avond te ruimen. Want het moet tenslotte wel schoon en opgeruimd zijn in jouw huis, anders heb je niet genoeg rust in je hoofd. Niemand kan jou betichten een luie huisvrouw te zijn. Sterker nog, je huis is vaak spik en span!

  Even kijken of je je kind erin herkent: Sterrenbeelden: de horoscoop van je kind

  Advertentie
 4. Stier (20 april t/m 20 mei)

  Je bent een echte levensgenieter, maar daarnaast volhardend, vastberaden en je houdt van ontspanning en rust. Je weet daarom altijd een goede balans te vinden dus genieten en hard werken, en zo is het ook in het huishouden. Je pakt je momenten van ontspanning, maar als het nodig is ruim en schrob je je hele huis in één dag tijd.

 5. Tweeling (21 mei t/m 20 juni)

  Tweelingen zijn echte denkers en wat minder doeners. Je dénkt dus misschien wel vaak: ik moet écht even de was doen, je doet het alleen wat minder… Af en toe moet je jezelf dus even een harde schop onder je kont geven om het huis aan kant te maken. Uiteindelijk voel je jezelf ook beter als je het eenmaal gedaan hebt. Maar ja hè… Die bank zit zo lekker.

 6. Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

  Sterrenbeeld Kreeft is beschermend en geduldig. Een kreeft stelt liever geen eisen, maar als je iets echt wil, kun je behoorlijk overtuigend zijn. Voor de tiende keer vragen of je zoon alsjeblieft zijn speelvrachtwagen wil opruimen? Jij doet dat gewoon. Je hebt engelengeduld met slordige huisgenoten, maar zelf ben je behoorlijk netjes. Tip: het is niet erg om een keer uit je slof te schieten en te zeggen dat je niet de enige bent die in dit huis woont. 😉

  Handig! De belangrijkste opvoedtips per sterrenbeeld

  Advertentie
 7. Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

  Jij als leeuw bent hartstochtelijk, betrouwbaar en verwacht van anderen hetzelfde. Als jij dus zegt tegen je partner – of tegen jezelf – dat je vanavond de was doet, dan doe je vanavond de was. Maar loze beloftes van anderen maak je snel korte metten mee. Je bent dan ook niet te beroerd om je kind of je partner erop te wijzen dat hij of zij had beloofd om de vaatwasser uit te ruimen. Kortom: bij jullie thuis is het dus behoorlijk aan kant. Chapeau!

 8. Maagd (23 augustus t/m 22 september)

  Als maagd ben je kieskeurig en gericht op oplossen en analyseren. Je werkt altijd naar een bepaald doel toe en zo doe je het dat ook in het huishouden. Jij weet precies wanneer het tijd is om de bedden te verschonen, de vaat uit te ruimen en de was te doen. Het liefst zou je het nog in een weekschema noteren ook. Die huisgenoten van jou boffen maar. Vergeet je niet hen ook eens aan het werk te zetten..?

 9. Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

  Je bent charmant, overtuigend en van nature een bemiddelaar in conflicten. Je komt er regelmatig mee weg dat je eigenlijk veel te weinig in het huishouden doet. Je weet je partner er altijd van te overtuigen dat jij weer andere dingen doet – die weliswaar een stuk minder tijd en energie kosten, maar dat weet je leuk te verpakken naar hem toe. Misschien af en toe íets vaker die mouwen opstropen..?

  Zo in slaap of altijd gedoe? Het is maar net welk sterrenbeeld je kind heeft

 10. Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

  Schorpioenen weigeren zich te laten sturen en zijn erg onafhankelijk. Niemand hoeft jou te vertellen dat het in huis een rotzooi is en dat het tijd wordt om er een stofzuiger doorheen te halen. Dat bepaal je zelf wel. Tip: misschien ook goed om het dan wel een beetje op tijd te doen en niet als de stofvlokken je al om de oren vliegen en de spinnenwebben aan het plafond hangen…

 11. Boogschutter (22 november t/m 21 december)

  Boogschutters zijn slim, avontuurlijk en optimistisch. Je hebt veel interesses en hobby’s, maar de kans is groot dat het huishouden er niet één van is. En dus verkies je regelmatig andere leuke activiteiten (er zijn er ook zovéél!) boven het huishouden. Plezier maken met je kinderen bijvoorbeeld. Dat is toch veel belangrijker dan een opgeruimd huis?

 12. Steenbok (22 december t/m 19 januari)

  Jij als Steenbok bent gedisciplineerd, verantwoordelijk en betrouwbaar. En dat zie je ook terug in je huis. Jouw gezin kan rekenen op een opgeruimd, schoon huis. Om jezelf niet voorbij te lopen is het misschien wel een goed idee om ook af en toe wat huishoudelijke taken te delegeren naar je huisgenoten. Misschien dat het dan iets slordiger gedaan wordt, maar dat moet je dan even proberen los te laten…

  Ook interessant: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Beeld: Shutterstock