Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Zwanger? 19x films en series die je nu wilt zien

Is bankhangen op dit moment een van je grootste hobby's en Netflix je beste vriend? Maar weet je na al die uren bingewatchen even niet meer wat je nu nog kan kijken? Deze 19 films en series mag je in elk geval niet missen.

Advertentie

1. Opgevoed staat netjes

In de NPO Start serie Opgevoed staat netjes, geeft ontwikkelingspsycholoog Steven Pont tips en tricks over opvoeden. Hij vertelt op luchtige maar leerzame manier over het opvoeden van kinderen. Hierbij bekijkt hij regelmatig een illustratief fragment uit de serie. Hoe gaat dat bij jullie thuis? Er komen verschillende thema’s aan bod.

2. L’événement

Deze Franse film speelt zich af in 1963. Student Anne heeft een mooie toekomst voor zich. Maar de droom om haar studie af te maken en zich van haar sociale afkomst los te wrikken, spat uiteen als ze onverwachts zwanger raakt. Terwijl haar eindexamens naderen besluit Anne het heft in eigen handen te nemen, met het risico in de gevangenis te belanden. Deze verfilming van de novelle Het voorval van Annie Ernaux is vanaf april 2022 in de bioscoop.

3. Ninjababy

Advertentie

4. Zwanger&Co

Als verloskundige weet Merel dat ze niet eindeloos kan wachten met haar kinderwens, alleen is haar perfecte man nergens te bekennen. Ondertussen wordt haar familie snel groter. Veertigplussers Annet en Theo proberen met de nodige hulp nog een baby te krijgen, maar dan is hun dochter Eva ineens ongepland zwanger. Ondertussen stort Piet zich vol op zijn papadag en probeert met zijn tweede leg in te halen wat hij bij zijn eerste kinderen gemist heeft. Merel besluit om voor het single moederschap te gaan, maar net als ze zwanger blijkt te zijn, is daar opeens de man van haar dromen. Zwanger & Co is vanaf april 2022 in de bioscoop.

5. Vaders & Moeders

In deze serie op Videoland zien we drie jonge, geslaagde stellen die naast elkaar wonen en het perfecte leven leiden… althans zo lijkt het. In de realiteit is dit niet helemaal het geval. Drukke agenda’s, stress, ruzie met de kinderen, en de vraagt of hun relatie nog wel lekker loopt. Gelukkig zijn er nog altijd de buren, waar je álles mee kunt bespreken.

6. Bridget Jones’s Baby

Advertentie

Nadat Bridget Jones het heeft uitgemaakt met Mark Darcy loopt haar leven niet volgens plan. De vrijgezelle 40-plusser besluit zich weer te concentreren op haar baan als top-producer en zich te omringen met oude en nieuwe vrienden. Deze keer heeft Bridget het helemaal onder controle. Tot ze de Amerikaan Jack ontmoet en ze erachter komt dat ze ongepland zwanger is. Wie is de vader? Bridget Jones’s Baby is o.a. te zien op Pathé Thuis.

7. Tropenjaren

Wanneer Jelle en Rosa hun eerste kind krijgen, beginnen ze aan een nieuwe fase in hun leven. De nieuwbakken ouders proberen niet alleen het beste te doen voor hun dochter, maar proberen tegelijkertijd ook hun werkende leven en relatie voort te zetten zoals het altijd was. Uitgaan en feesten maken plaats voor luiers en babysitters. Overleeft dit stel de tropenjaren? Tropenjaren is op zondagavond te zien op NPO3.

8. Juno

De 16-jarige Juno raakt per ongeluk zwanger van haar stuntelige vriendje Paulie Bleeker. Ze gaat op zoek naar de perfecte adoptieouders. Dramatisch zou je zeggen, zo’n tienerzwangerschap, maar de nuchtere Juno neemt je op vermakelijke en luchtige wijze mee in haar zoektocht. Deze Oscarwinnende film is geen standaard romcom, maar een hartverwarmende film met een sarcastische noot, die je kijkt met een glimlach. Juno kijkt je o.a. via Pathé Thuis.

9. Babies

Van de allereerste ademhaling tot de eerste stapjes: het eerste levensjaar van baby’s is zo bijzonder dat Netflix er een serie van heeft gemaakt. Wedden dat je met een grote glimlach naar de zes afleveringen van Babies kijkt?

Lees ook: Zo ontwikkelt je baby zich maand voor maand in het eerste jaar

10. The Beginning of Life

The Beginning of Life geeft een inkijkje in de levens van jonge kinderen en hun gezinnen over de hele wereld. Het laat zien hoe belangrijk de eerste levensjaren zijn en de manier waarop de omgeving van een kind invloed heeft op de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling. Niet alleen lieve beelden, maar nog leerzaam ook dus. Deze serie vind je op Netflix.

11. Workin’ Moms

Workin’ Moms laat het leven zien van vier moeders die na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan. Deze serie heeft niet voor niets drie seizoenen op Netflix, want hun struggles zijn behoorlijk geestig om te zien en herkenbaar bovendien. Denk ongemakkelijke situaties als kolven in de wc, melkvlekken op je blouse en tijdens een presentatie gebeld worden door het thuisfront.

Goed om te weten: Zwangerschapsverlof, wat zijn je rechten?

12. Het A-woord

13. The Letdown

Slapeloze nachten. Haar dat de hele dag in de war zit, omdat je ’s ochtends geen tijd hebt om er een borstel doorheen te halen. Dat het moederschap niet alleen rozengeur en maneschijn is, is iets waar Audrey, moeder van een 2 maanden oude baby, over kan meepraten. Ze sluit zich daarom aan bij een supportgroep voor jonge ouders waar ze nogal, uh.., bijzondere vrienden maakt. Aanrader! Te zien op Netflix.

14. What To Expect When You’re Expecting

In deze heerlijke romantische komedie zie je hoe het leven van vijf koppels behoorlijk verandert zodra ze erachter komen dat ze een kind krijgen. Van een miskraam tot een adoptie en een zwangerschap na een onenightstand, het komt allemaal voorbij. Net als zwangerschapskwaaltjes, bevallingen en relatiestruggles. Kortom, een film die helemaal past bij jouw state of mind. Te zien via Pathé Thuis en Videoland.

Grappig! 15x zwangerschapstruggles in cartoons

15. Knocked Up

Zij heeft haar leven helemaal voor elkaar, hij is een nietsnut. Maar na een onenightstand raakt Alison zwanger en dan probeert ze toch een relatie aan te gaan met de vader van haar kind. Tegen alle verwachtingen in lijkt er een sprankje hoop voor hun toekomst samen. Of het goedkomt? Kijk zelf maar. Te zien via Apple TV, Google Play Films en Amazon Prime Video.

16. Papadag

Het vaderschap is een enorme uitdaging! In de serie Papadag proberen zes mannen het (aankomend) vaderschap te combineren met hun werkend bestaan. Ondanks dat de vaders van elkaar verschillen, hebben ze één ding gemeen: ze moeten voor hun kinderen zorgen ondanks hun eigen gebreken. Gelukkig vinden de vaders steun bij elkaar op het randje van de zandbak in het park. Te zien op Videoland.

17. Huisvrouwen bestaan niet

Deze film gaat over twee zussen: de één raakt haar baan kwijt en is ineens huisvrouw, de ander probeert wanhopig zwanger te worden zonder succes. Samen proberen ze deze obstakels te overwinnen. Te zien op Videoland.

18. He’s expecting

Een succesvolle reclamemaker Kentaro Hiyama denkt zijn zaakjes op orde te hebben, maar raakt zwanger. Hij krijgt te maken met sociaal onrecht waar hij nooit bij heeft stilgestaan.

19. De Wereld van Eva

In de nieuwe serie van Eva Jinek, die vanaf 25 mei te zien is, bespreekt ze zaken zoals het schuldgevoel van werkende moeders en seks na de bevalling. In De Wereld van Eva gaat ze het hebben over intieme zaken in het leven van de vrouw om taboes te doorbreken.

Lees ook: Dit zijn de leukste Netflixseries voor jonge kinderen

 

Renée Mulckhuijse

Commercieel – Hema – Offer – Kinderjassen

Kinderjassen

Gevoerde roze kinderjas met capuchon
Shop nu