Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Over deze vijf babynamen-issues hoef jij je nooit meer druk te maken

Ben je bang dat je babynaam te populair is of juist heel bijzonder? Of dat je zus, vriendin, moeder of oma de naam niet leuk vindt? Over deze vijf dingen hoef je je echt geen zorgen te maken.

Advertentie
 1. Dat je babynaam te populair is

  Ben je verliefd op de naam Sem, maar ben je bang dat deze te populair is? Bijvoorbeeld omdat je zelf al drie Sems in je vriendenkring hebt? Maak je niet druk. De reden dat populaire namen zo populair zijn, is omdat ze tijdloos en klassiek zijn. Met andere woorden, ze zijn precies wat de meeste mensen zoeken in een babynaam. En dat jouw Sem in zijn klas later misschien wel Sem H. wordt genoemd, omdat hij niet de enige is met die naam is ook niet het einde van de wereld.

  Tip! Een houten lettertrein van de naam van je baby stel je direct samen via deze link.

 2. Dat je babynaam te apart is

  Babynamenboekjes? Niks voor jou! Want jij verzint een naam gewoon zelf. Maar misschien vind je familie dit wel heel vreemd, omdat zij hadden verwacht dat je voor een klassieke naam zou gaan of je kind zou vernoemen. Of misschien ben je bang dat ze de naam niet goed kunnen uitspreken. Het belangrijkste is dat jij en je partner op één lijn zitten en de naam mooi vinden. Wat oma ervan vindt (sorry oma!) maakt minder uit. Wees een trendzetter. Er is ook ooit iemand geweest die de naam Mila heeft bedacht. En als oma jullie lieve baby straks in haar armen heeft, maakt de naam heus niet meer uit.

 3. Dat je de babynaam van iemand hebt ‘gestolen’

  Eindelijk: je hebt de ideale babynaam bedacht. Maar nu blijkt dat je zus, vriendin of buurvrouw deze naam ook al op haar babynamenlijstje had staan. Oei, dit kan strijd opleveren. Voordat je de naam van je lijst schrapt of meteen een heftige maatregel neemt en een vriendschap verbreekt, bedenk je dit: imitatie is het grootste compliment. Grote kans dat jullie beide voor dezelfde naam hebben gekozen, omdat hij dezelfde sentimentele waarde heeft of simpelweg omdat jullie dezelfde smaak hebben. En daarom hebben jullie zo’n goede band. Er is absoluut geen reden waarom jullie niet allebei voor deze naam kunnen gaan. Op misschien een beetje verwarring na…

  Advertentie

Lees ook: Babynaam kiezen, hoe maak je samen de juiste beslissing

 1. Dat je de afkorting van de naam niet leuk vindt

  Stel: je wil je zoon Alexander noemen, maar wil absoluut niet dat iemand hem afkort tot Alex. Natuurlijk kun je daar uren over nadenken, maar de realiteit is dat mensen je kind toch wel gaan noemen zoals zij dat willen. En wil jij dan degene zijn die de hele tijd roept: ‘We hebben liever niet dat je hem Alex noemt!’? Nee toch?! Misschien vindt je zoon de naam Alex later wel cooler dan zijn volledige naam. Je kunt niet in de toekomst kijken (en maar goed ook).

 2. Dat je een negatieve associatie hebt met de naam

  Exen, mensen bij wie je op school hebt gezeten die je liever vergeet, dat ene onaardige buurmeisje… Je zal altijd nare associaties hebben bij namen van mensen die je niet mag. Het kan ook zo zijn dat er – net nu je je dochter Anna hebt genoemd – een vreselijk onaardige Anna wordt aangenomen op je werk. Kan altijd gebeuren en je kan er niets aan doen. Maar zodra jouw Anna eenmaal op de wereld is, kan niemand deze naam nog voor je verpesten.

Babynaam inspiratie:

Bron: Parents.com